Koolhydraatarme geroosterde aubergine met terriyaki marinade
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Smaakvolle geroosterde aubergine met een terriyaki marinade van sojasaus, knoflook en chiliflakes. Voor een zoetje gebruik je honing zoetstof.
Lekker met bloemkoolrijst of broccolirijst met shiitake.
Fan van aubergine? Kijk dan ook eens naar de gebakken aubergine met miso, de geroosterde courgette met aubergine dip of de aubergine curry met zoete aardappel of pompoen.

Geroosterde aubergine met terriyaki marinade
Zachte aubergine met heerlijke Japanse smaken van de knoflook, sesamolie en sojasaus.
Benodigdheden
- oven op 200 graden, ovenschaal, kook/bakpannetje, knoflookpers, mes
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 3 tot 4 el milde olijfolie
- 1 bosui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el chilivlokken
- 1 el (glutenvrije) sojasaus of tamari
- 1 el vloeibare zoetstof met honingsmaak
- 2 tl sesamolie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Was de aubergine en haal het kroontje eraf. Het topje er niet helemaal af snijden, maar de ronde vorm behouden. Snij in de lengte door de helft zodat je 2 gelijke delen krijgt. Snij het vruchtvlees in tot net aan de schil.
- Leg met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met de milde olijfolie. Laat even intrekken en herhaal tot je zo'n 1,5 à 2 eetlepels per helft hebt gebruikt. Zet 45 minuten in de oven.
- Pers de teentjes knoflook fijn. Meng samen met de honing zoetstof, de sojasaus en chiliflakes.
- Haal na 45 minuten de aubergine even uit de oven (oven blijft aan) en smeer de aubergines in met de honing/sojasaus marinade. Zet nog 10 minuten terug in de oven.
- Snij de bosui in ringetjes en strooi dit over de aubergines. Je kunt deze rauw eten of laat de bosui op de aubergine nog even een minuutje meegaren in de oven.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 210kcal | Koolhydraten: 16gr | Eiwitten: 5gr | Vetten: 10gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 2g | EO vet: 6g | Vezels: 15gr | Vitamine A: 818IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.5mg | Vitamine C: 13mg | Vitamine E: 3mg | Natrium: 100mg | Magnesium: 70mg | Kalium: 1132mg | Calcium: 60mg | Koper: 0.4mg | Foliumzuur: 109µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 125mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!