Geroosterde aubergine met terriyaki marinade

Smaakvolle geroosterde aubergine met een terriyaki marinade van sojasaus, knoflook en chiliflakes. Voor een zoetje gebruik je honing. Als je kha/khb of eet gebruik je erythritol. Als je vegan eet neem je maple syrup.

Lekker met bloemkoolrijst of broccolirijst met shiitake.

Fan van aubergine? Kijk dan ook eens naar de gebakken aubergine met miso, de geroosterde courgette met aubergine dip of de aubergine curry met zoete aardappel of pompoen.

Dieet en ‘vrij van’

‘Vrij van’ soja en peulvruchten indien gekozen wordt voor kokos amino’s in plaats van sojasaus. Voor glutenvrij: Kikkoman heeft een glutenvrije sojasaus (blauwe dop). Kokos amino’s zijn altijd glutenvrij Niet in de supermarkt verkrijgbaar, wel online (bv van Pit&Pit of Ahealthylife)

Geroosterde aubergine met terriyaki marinade

Marjolein
Zachte aubergine met heerlijke Japanse smaken van de knoflook, sesamolie en sojasaus.
5 van 1 stem
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Vegan
Gang Bijgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch, Japans, Koreaans
Porties 1 persoon
Calorieën

Benodigdheden

  • oven op 200 graden, ovenschaal, kook/bakpannetje, knoflookpers, mes

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 3 tot 4 el milde olijfolie
  • 1 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el chilivlokken
  • 1 el sojasaus, tamari of kokosaminos
  • 1 el rauwe honing
  • of 1 el affiliate linkEry Bronze (bruine erythritol) kha/khb/vegan
  • 2 tl sesamolie

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden. Was de aubergine en haal het kroontje eraf. Het topje er niet helemaal af snijden, maar de ronde vorm behouden. Snij in de lengte door de helft zodat je 2 gelijke delen krijgt. Snij het vruchtvlees in tot net aan de schil. Leg met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met de milde olijfolie. Laat even intrekken en herhaal tot je zo'n 1,5 à 2 eetlepels per helft hebt gebruikt. Zet 45 minuten in de oven.
  • Pers de teentjes knoflook fijn. Meng samen met de honing, de sojasaus en chiliflakes. Als je erythritol gebruikt kun je het sojasaus het beste nog even laten indikken (samen met de knoflook en de chiliflakes) in een pannetje: 10 minuutjes op niet al te hoog vuur.
  • Haal na 45 minuten de aubergine even uit de oven (oven blijft aan) en smeer de aubergines in met de honing/sojasaus marinade. Zet nog 5 minuten terug in de oven.
  • Snij de bosui in ringetjes en strooi dit over de aubergines. Je kunt deze rauw eten of laat de bosui op de aubergine nog even een minuutje meegaren in de oven.

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept