Gerookte zalmsalade met rucola, paprika, amandelen en olijven
Gerookte zalmsalade met rucola, amandelen, rode paprika, kappertjes en olijven.
Omega 3
Zalm bevat veel goede omega 3 vetten. Maar alleen als het wild gevangen is. Kweekvis bevat juist veel omega 6. De meeste gerookte zalm die je in Nederland kunt kopen is gekweekte zalm uit de Atlantische Oceaan. Bij de supermarkt (Fishtales) en online (Grutto) kun je wel Sockeye kopen. Deze zalm komt uit de Pacific en is altijd wild gevangen. Het smaakt wat vleziger en de kleur is wat roder.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm en paleo. Paprika is een nachschade maar wordt vaak nog met mate gegeten. Voor strikt paleo weglaten.
Niet geheel vrij van ‘ei’ door het gebruik van mayonaise. Deze is te vervangen door dezelfde hoeveelheid (plantaardige) yoghurt of kwark.
Gerookte zalmsalade met rucola, paprika, amandelen en olijven
Benodigdheden
- kom, mes
Ingrediënten
- 50 gr (wilde) gerookte zalm zoals Sockeye
- 45 gr rucola
- 1 handje amandelen
- 5 kalamata olijven
- ½ rode paprika
- 10 kappertjes
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt, zuivel of plantaardig
- 1 tl Dijon of fijne mosterd
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el witte azijn of appelazijn
- of ½ limoen, sap van
- 1 snufje Keltisch zeezout
- ½ tl paprikapoeder
Vrij van ei
- 1 extra el yoghurt, zuivel of plantaardig GEEN mayonaise
Bereiding
- Meng de mayonaise, de kwark, de mosterd, de olijfolie en het limoensap of de azijn met een snuf zout en het paprikapoeder. Meng dit met de rucola in een kom.
- Snij de paprika en meng dit ook door de rucola. Pluk de zalm, snij de olijven doormidden, vijzel de amandelen licht en verdeel met de kappertjes over de sla.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!