Verfrissend drankje van gember en kokoswater
Verfrissend koud drankje van kokoswater (of kokosmelk) met gember en citroen.
Ik gebruik hiervoor het water dat achterblijft in het blik als je de room eruit haalt voor bijvoorbeeld een puddinkje. Dat breng je licht aan de kook met geraspte gember. Laten afkoelen, citroensap erbij, ijsblokjes en je hebt een heerlijk verfrissend zomerdrankje.

Gember kokoswater
Verfrissend zomerdrankje van kokoswater of kokosmelk, gember en citroen. Ik gebruik hiervoor het waterige deel van een blik kokosmelk. Dit blijft achter als je de room gebruikt voor bijvoorbeeld een toetje.
Benodigdheden
- (steel)pannetje
- koelkast/vriezer
- rasp
- zeefje
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk waterige deel van een blik waar room uit is gehaald is ook goed
- ½ tot 1 citroen, sap van
- 1 el verse gember geraspt
- ijsblokjes
Bereiding
- Breng het kokoswater licht aan de kook.
- Rasp een stukje gember en voeg toe. Laat een minuutje meeborrelen.
- Zet het vuur uit. Voeg naar smaak citroensap toe en laat afkoelen.
- Vul een hoog glas voor de helft met ijsblokjes. Schenk het kokokswater erin door een zeefje.
Voedingswaarde
Calorieën: 62kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!