Gember ijsthee met grapefruitrasp
Heerlijke verfrissende thee van gember en de geraspte schil van een grapefruit. Door de schil te raspen en daar thee van te trekken krijg je wel alle smaken van de grapefruit maar niet de suikers. Zoals je deze wel zou krijgen als je het sap drinkt.
Biologisch
Omdat je de schilt gebruikt raad ik aan hiervoor biologische grapefruit te gebruiken.
Bereiding
Zet een pannetje op het vuur met een liter water. Snij een flink stuk gember in stukjes. Was en rasp de grapefruit. Let wel op dat je niet te veel wit meeraspt, dat kan wat bitter worden. Laat even koken en dan afkoelen. De smaken trekken nu heerlijk in je thee. Daarna uitschenken en in een fles in de koelkast bewaren. Of ijsblokjes van maken zodat je later ook nog een voorraadje hebt. Bij gebruik naar smaak verdunnen met extra (neutrale) ijsblokjes of water.
Dieet en ‘ vrij van’
Koolhydraatarm, paleo/AIP en vegan.

Gember ijsthee met grapefruitrasp
Benodigdheden
- rasp
- (steel)pannetje
- fles van 1 liter of ijsblokjes vorm
Ingrediënten
- 1 stuk gember (4 tot 5 cm)
- 1 grapefruit, rasp van
- 1 liter water
Bereiding
- Was en rasp de grapefruit. Snij de gember in dunne plakjes/reepjes of rasp.
- Breng aan de kook en laat even pruttelen. Laat daarna helemaal afkoelen met de rasp nog in de thee om lekker te trekken.
- Schenk in een fles en zet in de koelkast. Of maak er ijsblokjes van. Bij gebruik naar smaak verdunnen met (neutrale) ijsblokjes of water.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!