Gekarameliseerde gegrilde ui met Pecorino, citroen en tijm uit de oven
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Makkelijk te maken en ontzettend lekker! Je halveert de uien en legt ze in de oven met extra vierge olijfolie en boter. Aftoppen met citroen, tijm en Pecorino. De uien worden zo heerlijk gekarameliseerd: hartig én zoet!
Gekarameliseerde gegrilde ui met Pecorino, citroen en tijm uit de oven
Gegrilde ui uit de oven. Hartig en zoet tegelijk. Zonder suiker, het zoetje komt van de ui zelf! En supermakkelijk want de oven doet al het werk.
Benodigdheden
- gietijzeren skillet of andere ovenbestendige pan
- oven op 200 graden
Ingrediënten
- 3 grote rode uien
- 60 gr Pecorino vers geraspt
- 1 citroen
- 1 handje verse tijm
- 3 snufjes (Keltisch zee)zout
- 3 snufjes zwarte peper vers gemalen
- 3 el (grasgevoerde) roomboter
- 4 el extra vierge olijfolie
- 6 tl vloeibare zoetstof met honingsmaak
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Smeer een een kleine, ovenbestendige pan in met 1 eetlepel olijfolie.
- Pel de uien en snij dwars doormidden (door de laagjes heen, tussen boven en onderkant).
- Leg de 6 helften in de pan, met de snijkanten naar boven.
- Besprenkel rijkelijk met zout en de overgebleven olijfolie.
- Zet een hal uur in de oven.
- Was en rasp de citroen. Verdeel over de ui, samen met wat peper en top af met een halve eetlepel boter per halve ui.
- Zet nog een kwartier terug in de oven.
- Rasp de kaas. Rits de tijmblaadjesvan de takjes. Verdeel beide over de uien.
- Zet nog ongeveer 5 minuten terug in de oven, dit keer liefst met wat bovenwarmte.
- Serveer en top af met de honing.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Portiegrootte sterk afhankelijk van functie. Als klein bijgerecht is 1 halve ui op al lekker. Als groter deel van de maaltijd kun je dit voor 2 personen serveren.
Voedingswaarde
Calorieën: 240kcal | Koolhydraten: 20gr | Eiwitten: 12gr | Vetten: 12gr | Verzadigd vet: 6g | MO vet: 1g | EO vet: 4g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 209IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine B12: 0.3µg | Vitamine C: 42mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 959mg | Magnesium: 37mg | Kalium: 366mg | Calcium: 381mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 40µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 288mg | Selenium: 6µg | Zink: 1mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!