| | |

Lowcarb gekarameliseerde ui met champignonmousse van roomkaas

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een combinatie van twee smaakvolle Mediterrane recepten. Gegrilde, gekarameliseerde rode ui met Pecorino uit de oven. En een mousse van gebakken kastanje champignons met tijm, zongedroogde tomaat en Mascarpone.

Lowcarb: koolhydraatbeperkt

Dit recept is koolhydraatbeperkt (khb). Eigenlijk al net niet strikt koolhydraatarm (kha) door de hoeveelheid ui. Maar vooral door de zongedroogde tomaat.

Gegrilde, gekarameliseerde ui met champignonmousse van roomkaas

Marjolein
Gekarameliseerde uien met een romige en super smaakvolle dip van gebakken champignons met tijm, oregano, wat chilivlokken en Mascarpone (of andere roomkaas).
4.50 van 2 stemmen
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Kerst
Gang Bijgerechten, Hoofd: vega
Keuken Europees
Porties 2 tot 3 personen
Calorieën 487 kcal

Ingrediënten
  

Gegrilde uien

Champignonmousse

  • 200 gr kastanje champignons of andere paddenstoelen
  • 125 gr Mascarpone of andere roomkaas
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 handje verse tijm
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 flinke snuffen (Keltisch zee)zout
  • 3 scheuten olijfolie

Bereiding
 

Gegrilde uien

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer een een kleine, ovenbestendige pan in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Pel de uien en snij dwars doormidden (door de laagjes heen, tussen boven en onderkant).
  • Leg de 6 helften in de pan, met de snijkanten naar boven. Besprenkel rijkelijk met zout en de overgebleven olijfolie.
  • Zet een half uur in de oven.
  • Was en rasp de citroen. Verdeel over de ui, samen met wat peper en top af met een halve eetlepel boter per halve ui.
  • Zet nog een kwartier terug in de oven.
  • Rasp de kaas. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Verdeel beide over de uien.
  • Zet nog ongeveer 5 minuten terug in de oven, dit keer liefst met wat bovenwarmte.

Champignonmousse

  • Bak de champignons in kleine stukjes op hoog vuur in een flinke hoeveelheid olie gaar.
  • Voeg dan chilivlokken en tijm toe.
  • Zet het vuur uit en voeg de Mascarpone en tomaatjes in stukjes toe.
  • Laat even afkoelen en pureer dan met de staafmixer.
  • Schep in een spuitzak.

Borden opmaken

  • Leg de uien op de borden. Top af met de honing.
  • Spuit de uienmousse ernaast.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Portiegrootte erg afhankelijk van het soort gebruik.

Voedingswaarde

Calorieën: 487kcal | Koolhydraten: 14gr | Eiwitten: 18gr | Vetten: 40gr | Verzadigd vet: 24g | MO vet: 1g | EO vet: 4g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 1279IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.4µg | Vitamine C: 32mg | Vitamine D: 0.3µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 1392mg | Magnesium: 37mg | Kalium: 691mg | Calcium: 456mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 36µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 373mg | Selenium: 31µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven