| | | | | | |

Gegrilde aubergine met yoghurt tahindressing

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Op reis in Israël heb ik bijna iedere dag aubergine gegeten. Vaak pittig en met knoflook, maar ook een keer een wat zachtere en zoetere bereiding. Deze heb ik als eerste nagemaakt. Heerlijk! Met pijnboompitjes, granaatappelpitjes en een dressing van tahin, (plantaardige) yoghurt en koriander. Als je niet van koriander houdt kun je ook platte peterselie nemen.

Lekker met

Op de foto op een bedje van gewone hummus. Dat is van kikkererwten en daardoor koolhydraatbeperkt. Maar je kunt koolhydraatarme hummus maken van bloemkool of bieten met knolselderij.

Yoghurt

Je kunt Griekse yoghurt gebruiken of plantaardige yoghurt: amandel of soja. Kokosyoghurt zou minder passen.

Tahin

Tahin is een pasta van gemalen sesam die veel in het Midden-Oosten gebruikt wordt. Sebahat (te koop in de supermarkt) is het laagst in koolhydraten, maar deze wordt wel erg snel hard en dik en neem ik daarom zelf niet meer. De tahin van nut&me (te koop bij Lowcarbcenter) is ook vrij laag in koolhydraten. Ik heb ook wel eens de donkere van Terrasana (te koop bij Puur Mieke). De volkoren tahin van Pit&Pit is vrij hoog in koolhydraten.

Gegrilde aubergine met yoghurt tahindressing

Marjolein
Heerlijke receptje uit Israël dat ik heb gegeten op onze rondreis. Gegrilde aubergine met granaatappelpitjes, pijnboompitten, verse koriander en een yoghurt tahindressing.
5 van 2 stemmen
Vooraf 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ
Gang Bijgerechten, Hoofd: vega, Lunch, Salades
Keuken Israëlisch, Middenoosters
Porties 1 persoon
Calorieën 661.3 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Koolhydraatarm

  • walnoten in plaats van pijnboompitten
  • 3 grote frambozen in plaats van granaatappelpitjes

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met keukenpapier.
  • Was en snij de aubergine in dikke plakken. bestrooi ze aan beide kanten met zout en laat even staan. Er komt wat vocht op te staan.
  • Dep de aubergine droog met keukenpapier. Vet ze aan beide kanten in met flink wat milde olijfolie.
  • Zet 20 minuten in de oven. Draai daarna om en geef nog eens 20 minuten. Laat daarna een beetje afkoelen.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten. Klop de granaatappelpitjes uit de helft van een granaatappel. Of laat pitjes uit de vriezer ontdooien.
  • Meng de yoghurt met de tahin en voeg een klein beetje zout toe.
  • Leg de plakjes aubergine op een bord (of op een bedje van hummus). Schep de dressing over. Verdeel de pijnboom- en granaatappelpitjes erover. Knip de koriander of peterselie in stukjes en verdeel erover.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 661.3kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven