Gebakken aubergine met miso en gember
Een ware umami explosie in een eenvoudig bijgerechtje. Gebakken aubergine met wat geperste knoflook, geraspte gember en limoensap. Afgemaakt met een paar druppels vissaus, sojasaus en miso.
Ook zo’n fan van aubergine? Kijk dan ook eens naar de gebakken aubergines met spekjes, de geroosterde courgette met aubergine dip of de aubergine curry met zoete aardappel of pompoen.
Dieet en ‘vrij van’
Lowcarb, maar niet strikt koolhydraatarm. Koolhydraatbeperkt door de miso (6,2 gr khd per 100 gram) en het limoensap (7,7). Niet vegan door de vissaus. Niet paleo door de miso en de sojasaus.
Gebakken aubergine met miso en gember
Benodigdheden
- knoflookpers
- rasp
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje gember
- 1 limoen, sap van
- 1 el (glutenvrije) witte miso
- 1 el (glutenvrije) sojasaus of tamari
- of 1 el kokosamino's voor sojavrij
- 2 druppels (suikervrije) vissaus
- water
- paar flinke scheuten milde olijfolie om in te bakken
Vrij van vis
- variant GEEN vissaus
Bereiding
- Was de aubergine, snij in stukken en bak in een flinke scheut olie. Olie toevoegen indien nodig.
- Pers de knoflook, rasp de gember. Voeg na een minuut of 10 toe en bak nog een minuut of 5 mee.
- Voeg wat water en limoensap toe. Daarna de miso en de sojasaus. En een paar druppels vissaus. Niet te veel! Laat nog 5 tot 10 minuten stoven. Eventueel steeds wat water bijvoegen.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!