Gazpacho smoothie
Drankje met dezelfde ingrediënten als het bekende koude soepje. Als ik gazpacho drink als smoothie, in plaats van eet, gebruik ik iets minder ui en knoflook, geen olijfolie en ik verdun het ietsje met water.
Paprika poffen
Schrikt het zelf poffen van paprika je af? Niet nodig, want de oven doet echt al het werk. Je legt een half uurtje een paprika in een hete oven, zo rond de 220 graden, maar 240 kan ook nog. Eventueel halverwege even omdraaien. Gewoon op het rooster leggen, maar in een schaal werkt het ook. Wat bakpapier of aluminiumfolie op de bodem van de oven kan handig zijn om vocht op te vangen.
Meerdere paprika’s tegelijk poffen kan prima. In een bakje of potje kan je ze dan wel een paar dagen in de koelkast bewaren. Met wat olie erop (en deksel) om het af te sluiten.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm en vegan. Niet echt paleo. Soms wordt in een paleo dieet nog wel met mate nachtschade gegeten, maar dit receptje bestaat bijna alleen maar uit nachtschade.
Voor ‘vrij van’ zaden eventueel de zaadlijsten van de nachtschade en de komkommer verwijderen.
Gazpacho smoothie
Benodigdheden
- (kleine) keukenmachine, blender of staafmixer
- mesje
Ingrediënten
- 250 gr tomaat rijpe (= 2 grote of 3 kleine)
- 1 rode paprika gepofte uit pot of zelf poffen
- ½ komkommer
- ¼ ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el sherry of balsamico azijn
- flinke snuf zout roze Himalaya of Keltisch zee
- ½ rode peper (Chili of Spaanse)
- beetje water koud
Bereiding
- Was de tomaat en komkommer. Snij in groeve stukken, net als de ui.
- Pel de knoflook en snij in kleine stukjes.
- Meng alles in de blender en verdun met koud water.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat dan een reactie achter.