| | | | | |

Gazpacho smoothie

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Drankje met dezelfde ingrediënten als het bekende koude soepje. Als ik gazpacho drink als smoothie, in plaats van eet, gebruik ik iets minder ui en knoflook, geen olijfolie en ik verdun het ietsje met water.

Paprika poffen

Schrikt het zelf poffen van paprika je af? Niet nodig, want de oven doet echt al het werk. Je legt een half uurtje een paprika in een hete oven, zo rond de 220 graden, maar 240 kan ook nog. Eventueel halverwege even omdraaien. Gewoon op het rooster leggen, maar in een schaal werkt het ook. Wat bakpapier of aluminiumfolie op de bodem van de oven kan handig zijn om vocht op te vangen.

Meerdere paprika’s tegelijk poffen kan prima. In een bakje of potje kan je ze dan wel een paar dagen in de koelkast bewaren. Met wat olie erop (en deksel) om het af te sluiten.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm en vegan. Niet echt paleo. Soms wordt in een paleo dieet nog wel met mate nachtschade gegeten, maar dit receptje bestaat bijna alleen maar uit nachtschade.

Voor ‘vrij van’ zaden eventueel de zaadlijsten van de nachtschade en de komkommer verwijderen.

Gazpacho smoothie

Marjolein
Drankje op basis van het bekende koude soepje. Iets aangelengd met koud water en zonder olijfolie.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Vegan
Trefwoord Lente en zomer
Gang Drankjes
Keuken Spaans
Porties 2 personen
Calorieën 66 kcal

Benodigdheden

  • (kleine) keukenmachine, blender of staafmixer
  • mesje

Ingrediënten
  

  • 250 gr tomaat rijpe (= 2 grote of 3 kleine)
  • 1 rode paprika gepofte uit pot of zelf poffen
  • ½ komkommer
  • ¼ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sherry of balsamico azijn
  • flinke snuf zout roze Himalaya of Keltisch zee
  • ½ rode peper (Chili of Spaanse)
  • beetje water koud

Bereiding
 

  • Was de tomaat en komkommer. Snij in groeve stukken, net als de ui.
  • Pel de knoflook en snij in kleine stukjes.
  • Meng alles in de blender en verdun met koud water.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 66kcal | Koolhydraten: 11gr | Eiwitten: 3gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.1g | MO vet: 0.2g | EO vet: 0.05g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 3066IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine C: 114mg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 209mg | Magnesium: 36mg | Kalium: 612mg | Calcium: 38mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 69µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 78mg | Selenium: 0.5µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven