| | | | |

Koolhydraatarme frambozen muffins met witte chocola

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Glutenvrije, zuivelvrije en koolhydraatarme muffins van amandelmeel met verse frambozen en witte chocola.

Dit recept is voor 3 grote muffins. Je kunt er uiteraard ook 6 kleine cakejes van maken. Vergelijkbaar met het formaat van deze bosbessen cakejes met citroen. Verkort dan wel de baktijd tot net iets meer dan een kwartier.

Witte chocola

Witte chocola wordt normaal gesproken gemaakt van cacaoboter, suiker en melkpoeder. Maar ik heb een witte chocola gevonden zonder melk en zonder suiker. Gezoet met erythritol. De basis is van biologische cacaoboter, kokosmelkpoeder en MCT olie. Het heet Funky Fat Choc.

Je kunt deze chocola met 10% korting bestellen op op de website van Funky Fat Foods met kortingscode Eetlekkeranders10 .

Dieet en ‘vrij van’

Dit recept is paleo en koolhydraatarm.

Koolhydraatarme frambozen muffins met witte chocola

Marjolein
Frambozen muffins van amandelmeel met witte chocola. Ook glutenvrij, zuivelvrij en paleo.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Oven 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Doordeweeks, Lente en zomer, Out of the box, Pasen, Valentijnsdag
Gang Gebak & koekjes
Keuken Europees
Porties 3 grote muffins
Calorieën 368 kcal

Benodigdheden

  • oven op 180 graden
  • mixer + kom
  • 3 muffinvormpjes

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 180 graden. Zet de muffinvormpjes klaar. Smelt de kokosolie.
  • Snij de frambozen in stukjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Breek de chocola in stukken tussen een halve en een hele centimer.
  • Meng het meel met de bakpoeder, de erythritol en het zout.
  • Klopt de eieren in een minuut of twee luchtig. Het duurt even, maar na een tijdje gaan ze licht verkleuren.
  • Meng de kokosolie erdoor en daarna de droge ingrediënten. Spatel daarna rustig de frambozen stukjes erdoor.
  • Giet het beslag in de vormpjes. Steek in elk vormpje wat stukjes chocola.
  • Zet in de oven voor 20 minuten.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Voedingswaarde berekend met Funky Fat White Choc en Pit&Pit amandelmeel.

Voedingswaarde

Calorieën: 368kcal | Koolhydraten: 10gr | Eiwitten: 11gr | Vetten: 32gr | Verzadigd vet: 12g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 166IU | Vitamine B1: 0.03mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.3µg | Vitamine C: 4mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 378mg | Magnesium: 8mg | Kalium: 90mg | Calcium: 147mg | Koper: 0.04mg | Foliumzuur: 18µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 92mg | Selenium: 9µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven