Koolhydraatarme frambozen muffins met witte chocola
Glutenvrije, zuivelvrije en koolhydraatarme muffins van amandelmeel met verse frambozen en witte chocola.
Dit recept is voor 3 grote muffins. Je kunt er uiteraard ook 6 kleine cakejes van maken. Vergelijkbaar met het formaat van deze bosbessen cakejes met citroen. Verkort dan wel de baktijd tot net iets meer dan een kwartier.
Witte chocola
Witte chocola wordt normaal gesproken gemaakt van cacaoboter, suiker en melkpoeder. Maar ik heb een witte chocola gevonden zonder melk en zonder suiker. Gezoet met erythritol. De basis is van biologische cacaoboter, kokosmelkpoeder en MCT olie. Het heet Funky Fat Choc.
Je kunt deze chocola met 10% korting bestellen op op de website van Funky Fat Foods met kortingscode Eetlekkeranders10 .
Dieet en ‘vrij van’
Dit recept is paleo en koolhydraatarm.

Koolhydraatarme frambozen muffins met witte chocola
Benodigdheden
- oven op 180 graden
- mixer + kom
- 3 muffinvormpjes
Ingrediënten
- 100 gr amandelmeel Pit&Pit = laagst in koolhydraten (4,1 en de bio 3,9)
- 2 eieren
- 30 gr kokosolie
- 50 gr frambozen verse
- 25 gr witte chocola Funky Fat Choc = keto en vegan, 10% korting met code Eetlekkeranders10
- 1 tl erythritol poedersuiker
- 2 tl (wijnsteen) bakpoeder
- flinke snufje zout
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden. Zet de muffinvormpjes klaar. Smelt de kokosolie.
- Snij de frambozen in stukjes van ongeveer een halve centimeter.
- Breek de chocola in stukken tussen een halve en een hele centimer.
- Meng het meel met de bakpoeder, de erythritol en het zout.
- Klopt de eieren in een minuut of twee luchtig. Het duurt even, maar na een tijdje gaan ze licht verkleuren.
- Meng de kokosolie erdoor en daarna de droge ingrediënten. Spatel daarna rustig de frambozen stukjes erdoor.
- Giet het beslag in de vormpjes. Steek in elk vormpje wat stukjes chocola.
- Zet in de oven voor 20 minuten.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!