Koolhydraatarme frambozen muffins met witte chocola
Glutenvrije, zuivelvrije en koolhydraatarme muffins van amandelmeel met verse frambozen en witte chocola.
Dit recept is voor 3 grote muffins. Je kunt er uiteraard ook 6 kleine cakejes van maken. Vergelijkbaar met het formaat van deze bosbessen cakejes met citroen. Verkort dan wel de baktijd tot net iets meer dan een kwartier.
Witte chocola
Witte chocola wordt normaal gesproken gemaakt van cacaoboter, suiker en melkpoeder. Maar ik heb een witte chocola gevonden zonder melk en zonder suiker. Gezoet met erythritol. De basis is van biologische cacaoboter, kokosmelkpoeder en MCT olie. Het heet Funky Fat Choc.
Je kunt deze chocola met 10% korting bestellen op op de website van Funky Fat Foods met kortingscode Eetlekkeranders10% .
Dieet en ‘vrij van’
Dit recept is paleo en koolhydraatarm.

Koolhydraatarme frambozen muffins met witte chocola
Benodigdheden
- oven op 180 graden
- mixer + kom
- 3 muffinvormpjes
Ingrediënten
- 100 gr affiliate linkamandelmeel Pit&Pit, laag in khd (4,1)
- 2 ei
- 30 gr kokosolie
- 50 gr frambozen vers
- 25 gr affiliate linkwitte chocola suikervrij, keto en vegan: 10% korting met code Eetlekkeranders10
- 1 tl erythritol poedersuiker
- 2 tl (wijnsteen) bakpoeder
- flinke snufje zout
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden. Zet de muffinvormpjes klaar. Smelt de kokosolie. Snij de frambzen en stukjes van ongeveer een halve centimeter. Breek de chocola in stukken tussen een have en een hele centimer.
- Meng het meel met de bakpoeder, de erythritol en het zout.
- Klopt de eieren luchtig, meng de kokosolie erdoor en daarna de droge ingrediënten. Spatel rustig de frambozenstukjes erdoor.
- Giet het beslag in de vormpjes. Steek in elk vormpje wat stukjes chocola.
- Zet in de oven voor 20 minuten.
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!