| | | | | | |

Flatbread (platbrood) van cottage cheese: eiwitrijk en koolhydraatarm recept

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Af en toe test ik een recept uit dat ‘viral’ gaat. En dit is er zo één: het cottage cheese flatbread. Oftewel een platbrood dat je maakt van cottage cheese. Als ik alle foodies mocht geloven beloofde het heel wat. Makkelijk te maken, weinig koolhydraten en bomvol eiwitten. Sommige gebruiken het als een wrap, anderen als sandwich. Een paar weken geleden was het tijd om het zelf eens te proberen. En? Zeker een blijvertje. Het is inderdaad ontzettend makkelijk! Ik moet bekennen dat ik het niet echt vaak als wrap gebruik. Persoonlijk vind ik het daar toch net iets te brekerig voor. Maar als sandwich is het geniaal. Een halve van dit recept is voor een maaltijd genoeg. Ik bewaar de andere helt in de koelkast voor de volgende dag.

Platbrood van cottage cheese en ei

De basis van dit flatbread is mega simpel. Een bakje cottage cheese en 2 eieren. Die mix je door elkaar en het beslag giet je uit over bakpapier. Het bakpapier kun je los op de bakplaat leggen, dan loop het beslag iets meer uit. Ik vind het zelf fijn om een ovenschaal te gebruiken. Vervolgens iets meer dan een half uur op 200 graden de oven in.

Ovenschaal

Ik vind het fijn om een ovenschaal te gebruiken. Maar een bakplaat met op maat gevouwen bakpapier kan ook. Ik gebruik voor deze hoeveelheid een niet al te grote ovenschaal van 16×24. Ga uit van een oppervlakte tussen de 375 en 400 cm².

Variant met courgette

Ik moet bekennen dat hij wel een beetje droog kan zijn. Dat betekent beleggen met iets smeuïgs als roomkaas, guacamole of hummus. Maar ik wilde ook eens kijken of het brood zelf wat smeuïger kon. Daarom heb ik ook een flatbread gemaakt van courgette en gewone jonge kaas.

Koolhydraatarme wraps

Ben je meer op zoek naar een wrap waar je iets in kunt rollen dan een plat sandwich brood? Maar wel ook écht koolhydraatarm? Kijk dan eens bij deze lijnzaadwraps of deze wraps met spinazie en ei.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en koolhydraatarm.

Eiwitrijk en koolhydraatarm cottage cheese flatbread (platbrood recept))

Marjolein
Mijn recept voor het 'viral cottage cheese flatbread'. Een makkelijk te maken en heerlijk platbrood van cottage cheese en ei. Perfect om een gezonde sandwich mee te maken.
5 van 2 stemmen
Vooraf 2 minuten
Oven 35 minuten
Totale tijd 37 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept
Gang Brood & deeg
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 2 broodjes
Calorieën 165 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 200 gr cottage cheese = 1 bakje
  • 2 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • 1 snufje zwarte peper korrels vers gemalen
  • 2 snufjes (Keltisch zee)zout

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ovenschaal of de bakplaat met bakpapier.
  • Meng de kaas met de eieren en de kruiden in een kleine keukenmachine of in de beker van de staafmixer.
  • Giet uit over het bakpapier.
  • Zet een half uur in de oven. Check daarna. Waarschijnlijk heeft het nog 5 minuutjes nodig.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 165kcal | Koolhydraten: 4gr | Eiwitten: 17gr | Vetten: 9gr | Verzadigd vet: 3g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 0.4gr | Vitamine A: 627IU | Vitamine B1: 0.04mg | Vitamine B2: 0.4mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 0.1mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 766mg | Magnesium: 16mg | Kalium: 188mg | Calcium: 112mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 33µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 250mg | Selenium: 23µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

4 reacties

  1. Kun je dit ook 10 minuten bakken en dan later nog 10 minuten verder bakken met bijvoorbeeld beleggen als een pizza en dan afbakken?

    1. Tussendoor eruit halen en daarna afbakken lijkt me geen enkel probleem. Ik weet alleen niet welke tijd de beste ‘knip’ is. Het beslag moet wel al wat op gedroogd zijn om goed te kunnen beleggen.

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven