Koolhydraatarme eisalade met mayonaise, mosterd, bieslook & augurk of kappertjes
Een klassieke eisalade. Makkelijk en simpel. Van zichzelf al helemaal koolhydraatarm. En zo vind ik hem ook het lekkerst. De salade bestaat naast ei uit een zuurtje, zout en een beetje pit. Het zuurtje komt in dit recept van de mayonaise, mosterd en kappertjes of augurk. De pit komt van de bosui of bieslook en de chilivlokken.
Waar eet je eisalade bij?
Een eisalade is natuurlijk perfect op een stokbroodje of toastje bij de borrel of BBQ. Dat kan ook op bijvoorbeeld een lijnzaadcracker. Die zijn glutenvrij en bevatten allen maar zaden. Ook bij een Paasbrunch is een eisalade heerlijk. Kijk hier voor andere recepten voor Pasen. Maar ook gewoon voor doordeweeks is het perfect. Bijvoorbeeld in deze koolhydraatarme wraps met eisalade en gerookte ham. Handige lunch om mee te nemen!

Eisalade met mayonaise, mosterd, bieslook & augurk of kappertjes
Benodigdheden
- kook/steelpannetje
- kom
- mes
Ingrediënten
- 3 eieren
- 2 handjes bieslook (vers) of 2 stengels bosui
- 1 volle el kappertjes of 1 kleine zure augurk
- 3 el mayonaise
- 2 tl Dijon of fijne mosterd
- 1 el extra vierge olijfolie
- 2 tl chilivlokken
- 3 flinke snuffen (Keltisch zee)zout
- 2 snufjes zwarte peper
Bereiding
- Kook de eieren (7 à 8 minuten net een beetje smeuïg, 9 minuten voor echt hard). Laat ze daarna schrikken onder koud water en laat even afkoelen.
- Snij de bosui in de lengte door. Snij halve ringetjes, was in de vergiet en laat uitlekken. Of snipper de bieslook fijn.
- Laat de kappertjes uitlekken. Of snij de augurk en dep even droog.
- Pel de eieren en snij ze in stukjes.
- Doe de bosui samen met de kappertjes en het ei in de kom. Voeg alle overige ingrediënten toe, mengen, klaar.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!