| |

Eisalade – klassieke bereiding met mayonaise, mosterd, bieslook en augurk of kappertjes

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Alleen groente & fruit

Een klassieke eisalade. Makkelijk en simpel. En zo vind ik hem het lekkerst. De salade bestaat naast ei uit een zuurtje, zout en een beetje pit. Het zuurtje komt in dit recept van de mayonaise, mosterd en kappertjes of augurk. De pit komt van de bosui of bieslook en de chilivlokken.

Waar eet je eisalade bij?

Een eisalade is natuurlijk perfect op een stokbroodje of toastje bij de borrel of BBQ. Dat kan ook op bijvoorbeeld een lijnzaadcracker. Die zijn glutenvrij en bevatten allen maar zaden. Ook bij een Paasbrunch is een eisalade heerlijk. Kijk hier voor andere recepten voor Pasen.

Maar ook gewoon voor doordeweeks is het perfect. Bijvoorbeeld in deze koolhydraatarme wraps met eisalade en gerookte ham. Handige lunch om mee te nemen!

Dieet en ‘vrij van’

Bosui bevat 4,2 gr khd per 100 gram en past prima in een koolhydraatarm dieet. Let op dat je zure augurk neemt, geen zoetzure. Daar is suiker aan toegevoegd.

Voor paleo eventueel de chilivlokken weglaten.

Eisalade – klassieke bereiding met mayonaise, mosterd, bieslook en augurk of kappertjes

Een klassieke eisalade bestaat naast ei uit een zuurtje, zout en een beetje pit. Het zuurtje komt in dit recept van de mayonaise, mosterd, kappertjes en augurk. De pit komt van de bosui of bieslook en de chiliflakes.
5 van 2 stemmen
Vooraf 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Doordeweeks, Lente en zomer, Pasen
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 115 kcal

Benodigdheden

  • kook/steelpannetje
  • kom
  • mes

Ingrediënten
  

Voor vrij van nachtschade

  • variant GEEN chilivlokken

Bereiding
 

  • Kook de eieren (7 à 8 minuten net een beetje smeuïg, 9 minuten voor echt hard). Laat ze daarna schrikken onder koud water en laat even afkoelen.
  • Snij de bosui in de lengte door. Snij halve ringetjes, was in de vergiet en laat uitlekken. Of snipper de bieslook fijn.
  • Laat de kappertjes uitlekken. Of snij de augurk en dep even droog.
  • Pel de eieren en snij ze in stukjes.
  • Doe de bosui samen met de kappertjes en het ei in de kom. Voeg alle overige ingrediënten toe, mengen, klaar.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 115kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 9gr | Vetten: 8gr | Verzadigd vet: 2g | MO vet: 2g | EO vet: 3g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 704IU | Vitamine B1: 0.03mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 726mg | Magnesium: 12mg | Kalium: 129mg | Calcium: 47mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 33µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 137mg | Selenium: 21µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven