Koolhydraatarme ei muffins met tonijn en courgette
Kleine gezonde gebakjes van ei, tonijn en courgette. Lekker met wat knoflook en rode peper. Eigenlijk een omelet maar dan in een muffinvorm zodat ze handig zijn om mee te nemen voor de lunch of als hartige snack tussendoor.
Niet koken van te voren
Het kost weinig moeite ze te maken. Want het is vooral de oven die het werk doet. De voorbereiding zit ‘m vooral in het raspen en laten drogen van de courgette. Dat gaat het makkelijkste door wat zout op de courgette te strooien. Dan even laten staan zodat het zout het vocht uit de courgette trekt. Tot slot uitknijpen in een theedoek.
Maat en hoeveelheden
Ik gebruik siliconen vormpjes omdat het ei daar makkelijk weer uitgaat als de muffins klaar zijn. Ze zijn wel wat wiebelig, daarom doe ik de vormpjes voor de stevigheid vaak nog weer in een bakvorm met vaste vormpjes. Direct in een vaste vorm kan ook, maar vet de vormpjes dan wel eerst even goed in. Ik heb in dit recept 6 kleine vormpjes gebruikt. Bij grote vormpjes kan 4 of 5 genoeg zijn.
Hoeveel eieren?
Eieren kunnen onderling erg in formaat verschillen. Ik hou meestal 2 eieren aan als ze groot zijn en 3 voor gewone of kleine eitjes.

Ei muffins met tonijn en courgette
Benodigdheden
- oven op 200 graden
- 6 kleine (siliconen) muffinvormpjes, 4 tot 5 grotere kan ook, vaste vormpjes kan ook
- kom, garde, rasp, theedoek
Ingrediënten
- 3 ei
- ½ courgette
- 1 blikje tonijn
- ½ rode peper (Chili of Spaanse)
- 2 teentjes knoflook
- 1 snufje zwarte peper
- 1 snufje zout roze Himalaya of Keltisch zee
Optioneel
- (grasgevoerde) roomboter om vormpjes in te vetten
- of avocado, milde olijf of high oleic zonnebloemolie om in te vetten
Voor strikt paleo en 'vrij van' nachtschade
- zwarte peper geen rode peper
Bereiding
- Rasp de courgette. Doe in een kom en strooi er wat zout over. Laat even staan.
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Snij de rode peper. Rasp de knoflook. Kluts 3 eieren. Voeg alles bij elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Knijp het ergste vocht uit de courgette en doe in een theedoek. Knijp het resterende vocht door de theedoek heen. De courgette is nu wat droger.
- Voeg de courgette en de tonijn toe aan de eieren. Meng door elkaar.
- Als je vaste vormpjes gebruikt: even invetten. Bij siliconen vormpjes hoeft dat niet. Schep het eimengsel in de vormpjes. Zet 20 minuten in de oven.
- Haal uit de vormpjes en laat afkoelen.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!