| | | |

Ei muffins met serranoham en groene asperges

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Eimuffins zijn makkelijk mee te nemen als lunch en een heerlijke snack tussendoor. Deze hebben een knapperige buitenkant door de serranoham. Het ei dat erin gaat hoef je niet te klutsen, je houdt de dooier heel. Lekker met groene aspergetips.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm en paleo. Vaak wordt bij een paleo dieet nog wel af en toe rode peper gegeten. Weglaten voor strikt paleo en ‘vrij van’ nachtschade.

Eimuffins met serranoham en groene asperges

Marjolein
Heerlijke eimuffins waarbij je de dooier heel laat. De buitenkant is een knapperige plak serranoham. Lekker afgetopt met groene asperge.
4.50 van 2 stemmen
Vooraf 5 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Borrelen, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen
Gang Hartige snacks, Lunch, Ontbijt
Keuken Europees
Porties 1 muffin
Calorieën 110 kcal

Benodigdheden

  • oven op 200 graden
  • bakplaat, bakpapier
  • muffinvormpjes (liefst een losse in een vaste)

Ingrediënten
  

  • 1 plakje serranoham of andere gerookte/rauwe ham
  • 1 ei
  • 2 groene aspergetips
  • ¼ rode peper (Chili of Spaanse) of chilivlokken
  • snufje zout roze Himalaya of Keltisch zee
  • snufje zwarte peper korrels
  • milde olijfolie optioneel voor de ham

Voor strikt paleo en 'vrij van' nachtschade

  • variant GEEN rode peper of chilivlokken

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg daar de ham op. Vet de ham heel licht in met wat olie. Zonder kan ook maar dan kan de ham, wat droog worden (hangt van de ham af).
  • Doe in de oven. De ham moet licht knapperig worden en vocht verliezen. Laat de ham niet te hard worden, want dan kan je het plakje niet meer in je cupje vouwen. Richttijd is ongeveer 10 minuten en halverwege even draaien.
  • Als de ham klaar is laat je de oven aanstaan. Het plakje ham vouw je in een cupcake bakje. Ik vind persoonlijk de fijnste manier van werken om een siliconen cup in een vaste cup te doen. Dan heb je stevigheid én haal je straks de muffin er makkelijk uit. Werk je alleen met een vaste vorm, vet deze dan eerst even in.
  • Breek een ei over de ham. Snij de asperge tips in 3en en steek ze naast het geel in het wit. Het geel heel laten heeft het mooiste effect als ze straks klaar zijn. Snij een stukje peper in dunne halve ringetjes. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet een kwartier in de oven. Dan is het wit genoeg gestold om de cups uit de vormpje te halen. Zet dan nog even 5 minuten terug om het spek weer wat knapperiger te maken.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 110kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven