| | |

Ei muffins met broccoli en noten

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Kleine gezonde gebakjes van ei, broccoli en noten. Aangevuld met zoete aardappel (khb) of pompoen (kha). Voor noten kun je kiezen uit cashewnoten (khb) of macademia noten (kha). Eigenlijk een omelet maar dan in een muffinvorm zodat ze handig zijn om mee te nemen voor de lunch of als hartige snack tussendoor.

Niet koken van te voren

Het kost best even wat tijd om ze maken, maar weinig moeite. Want het is vooral de oven die het werk doet. De voorbereiding zit ‘m vooral in het snijden van de groente. De groente hoeft niet eerst gekookt of gebakken te worden. Maar snij alles wel lekker klein zodat het zacht en beetgaar wordt.

Maat en hoeveelheden

Ik gebruik siliconen vormpjes omdat het ei daar makkelijk weer uitgaat als de muffins klaar zijn. Ze zijn wel wat wiebelig, daarom doe ik de vormpjes voor de stevigheid vaak nog weer in een bakvorm met vaste vormpjes. Direct in een vaste vorm kan ook, maar vet de vormpjes dan wel eerst even goed in. Ik heb in dit recept 4 kleine vormpjes gebruikt. Bij grote vormpjes kan 3 genoeg zijn.

Eieren kunnen onderling erg in formaat verschillen. Ik hou meestal 2 eieren aan als ze groot zijn en 3 voor kleine eitjes.

Ei muffins met broccoli en noten

Marjolein
Handig om mee te nemen. Een stevige omelet in de vorm van een gebakje. Met zoete aardappel of pompoen, cashew of macademianoten en broccoli.
No ratings yet
Vooraf 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept, Doordeweeks
Gang Hartige snacks, Lunch, Ontbijt
Keuken Europees
Porties 4 kleine muffins
Calorieën 164 kcal

Benodigdheden

  • oven op 200 graden
  • kom, garde, vijzel, mes
  • 4 muffinvormpjes siliconen vormpje werkt het makkelijkst

Ingrediënten
  

  • 3 eieren of 2 grote
  • 50 gr zoete aardappel (bataat) khb
  • of 50 gr pompoen kha
  • 25 gr cashewnoten khb
  • of 25 gr macademianoten kha
  • 1 roosje broccoli
  • 1 sjalotje (ui)
  • 1/2 tl paprikapoeder gerookt
  • 1/2 tl chilivlokken
  • snufje zwarte peper korrels naar smaak
  • snufje zout naar smaak

Optioneel

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel of pompoen en snij in kleine blokjes. Doe in een kom. Snipper het sjalotje (klein) en voeg toe. Snij de broccoli in stukjes, net als de tomaatjes en voeg toe.
  • Klop het ei luchtig en voeg toe met de paprikapoeder, cayennepoeder/chili, zwarte peper en zout.
  • Vijzel of verkruimel de noten en voeg toe.
  • Als je niet met siliconenvormpjes werkt even de muffinvormpjes invetten. Giet in muffinvormpjes en zet 20 minuten in de oven. Ze zijn gaar als het ei gestold is.
  • Uit het muffinvormpje halen tijdens het afkoelen, anders blijft de onderkant vochtig.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

De hoeveelheden zijn een beetje afhankelijk van de grootte van je muffinvormpjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 164kcal | Koolhydraten: 9gr | Eiwitten: 7gr | Vetten: 11gr | Verzadigd vet: 2g | MO vet: 1g | EO vet: 6g | Vezels: 2gr | Vitamine A: 3414IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.3µg | Vitamine C: 7mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 63mg | Magnesium: 48mg | Kalium: 371mg | Calcium: 47mg | Koper: 0.3mg | Foliumzuur: 31µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 146mg | Selenium: 12µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven