Druiven ijsjes
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Grappige en makkelijk te maken ijsjes van hele druiven op een satéprikker. Verassend verkoelend en lekker. Ook leuk als ‘ijsblokjes’ in een glas kokos- of fruitwater.
Meteen uit de vriezer eten?
Als je een druif meteen uit de vriezer door midden bijt is het behoorlijk koud: brain freeze! Ik vind het zelf lekker ze even in mijn te laten smelten en dan te kauwen. Doe je ze in een glas? Laat ze dan niet helemaal ontdooien. ,e worden dan erg snel bruin.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, zuivelvrij, koolhydraatbeperkt, paleo, AIP en vegan.
Druiven ijsjes
Grappige en makkelijk te maken ijsjes van hele druiven. Je schuift ze gewoon op een statéprikker Twee uurtjes de vriezer in en klaar.
Benodigdheden
- 4 satéprikkers
- vriezer
- keukenpapier
- lang bord of cakeblik
Ingrediënten
- 20 druiven
Bereiding
- Was de druiven en schuif op iedere prikker 5 druiven. Dep droog.
- Leg ze in de vriezer op een bord of (glazen) cakeblik. Liefst met wat bakpapier ertussen zodat ze niet aan elkaar kleven.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 17kcal | Koolhydraten: 4gr | Eiwitten: 0.2gr | Vetten: 0.04gr | Verzadigd vet: 0.01g | MO vet: 0.01g | EO vet: 0.003g | Vezels: 0.2gr | Vitamine A: 17IU | Vitamine B1: 0.02mg | Vitamine B2: 0.02mg | Vitamine B6: 0.02mg | Vitamine C: 1mg | Vitamine E: 0.05mg | Natrium: 1mg | Magnesium: 2mg | Kalium: 48mg | Calcium: 3mg | Koper: 0.03mg | Foliumzuur: 1µg | IJzer: 0.1mg | Fosfor: 5mg | Selenium: 0.03µg | Zink: 0.02mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!