Courgettepap met witte chocola en gebakken citroen
Denk aan warme appeltaart met vanillesaus… Courgette kun je heel goed gebruiken om koolhydraatarme appelmoes of appelcompote te maken. Dat leek me een mooi uitgangspunt voor een heerlijke pap! De witte chocola maakt het voller en romiger. Er bestaat witte chocola die koolhydraatarm en vegan is. Maar je kunt ook gaan voor cacaoboter.
Witte chocola
Witte chocola wordt over het algemeen gemaakt van cacaoboter, melkpoeder en witte suiker. Cacaoboter is het vet uit de cacaoboon. Cacaoboter bevat geen cacao. En aan witte chocola wordt ook geen cacaoboter toegevoegd.
Er is speciale keto én vegan chocola op de markt: hier zit geen suiker in maar erythritol. De melk is vervangen door kokosmelk en MCT olie. Je kunt deze met 10% korting bestellen bij Funky Fat Choc: alleen witte chocola of een box met verschillende smaken zoals puur, hazelnoot, koffie en kokosoot (kortingscode Eetlekkeranders10).
Eet je wel suiker en liever geen erythritol? Kies dan voor de witte chocola die bij jou past of voor cacaoboter en wat ahornsirop.
Dieet en ‘vrij van’
Afhankelijk van de gekozen chocola of cacaoboter koolhydraatarm, paleo of vegan.

Courgettepap met witte chocola en gebakken citroen
Benodigdheden
- 2 affiliate linkPFAS vrije bakpannen
- affiliate link(kleine) keukenmachine of staafmixer
- spatel
- scherp mesje
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 citroen
- 1 tl kaneel
- ½ tl Bourbon vanille poeder
- 1,5 el kokosolie
voor koolhydraatarm
- 25 gr affiliate linkwitte chocola suikervrij, keto en vegan: 10% korting met code Eetlekkeranders10
- 1 el affiliate linkEry Bronze (bruine erythritol)
voor AIP en zonder zoetstof
- 25 gr cacaoboter
- 1,5 el ahornsiroop
Bereiding
- Was de citroen. Snij 3 tot 4 dunne plakjes uit het midden van de citroen. Pers het sap van uit de kontjes en hou even apart.
- Bak in een halve eetlepel kokosolie de schijfjes op redelijk hoog vuur 1 à 2 minuten aan elke kant.
- Was de courgette en snij in stukje. Bak in tien minuten op redelijk hoog vuur in een halve eetlepel kokosolie. Dit kan eventueel tegelijk met de citroen als je 2 pannen gebruikt.
- Voeg het citroensap, de erythritol of ahornsiroop, de kaneel en de vanille toe.
- Schaaf ongeveer een kwart van de chocola of cacaoboter. Dat wordt decoratie. Verkruimel de rest van de chocola of hak de cacaoboter in stukken. Laat even smelten door de courgette. Zet het vuur daarna uit.
- Pureer/mix de courgette fijn.
- Serveer met de plakjes citroen en het witte chocolade/boter schaafsel.
- Tip: Hele plakjes citroen staan erg leuk bij het serveren. Om makkelijk te eten kun je ze ook in iets kleinere stukjes snijden.
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!