| | |

Courgette soep met Pecorino en walnoten – koolhydraatarm

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijk en snel te maken koolhydraatarme soep van courgette, ui en knoflook. Met kippenbouillon als basis. De romigheid en binding komt van geraspte Pecorino. Dat is een lactosevrije schapenkaas, maar als je alle zuivel eet kun je iedere pittige oudere kaas nemen die je wilt. Geroosterde walnoten vormen de topping. Hiervoor kun je ook andere noten of zaden gebruiken.

Pecorino is schapenkaas

Pecorino is een hard Italiaans kaasje van schapenmelk. Ik heb lang zuivelvrij gegeten maar eet sinds kort weer geiten- en schapenkaas. Dat komt vaak sneller in aanmerking bij een koemelkallergie en bevat geen lactose. Maar je kunt ook Parmezaan gebruiken.

Bouillon

Je kunt kant en klare bouillon gebruiken voor deze soep. Koop dan wel goede bouillon of een biologisch poeder. En niet de bekende blokjes waar erg veel zooi in zit. Wist je dat de meeste bouillonblokjes nauwelijks vlees bevatten? Het vleessmaakje is nep en komt van bewerkte gist…, zoals te zien is in dit filmpje van de Keuringsdienst van Waarde (YouTube).

Courgettesoep met Pecorino en walnoten – koolhydraatarm

Marjolein
Makkelijk te maken soep van courgette met ui en knoflook. De basis is kippenbouillon. De binding en wat extra smaak en pit komen van Pecorino. Dat is een lactosevrije schapenkaas.
5 van 2 stemmen
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Zaden
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks
Gang Soepen
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 296 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 400 ml water
  • bouillonpoeder voor 500 ml
  • 100 gr Pecorino
  • 1 handje walnoten
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl extra vierge olijfolie
  • flinke scheut milde olijfolie

Bereiding
 

  • Snipper de ui en bak glazig.
  • Pers de knoflook, rasp de citroen. Voeg beide toe, samen met de kruiden.
  • Snij ondertussen de courgette in stukjes en bak zo'n minuten op redelijk hoog vuur mee. Voeg extra olie toe indien nodig.
  • Warm de soeppan op met wat olie en verplaats de courgette daarheen als het rondom een beetje bruin gebakken is.
  • Blus af met het water en voeg het bouillonpoeder toe. Pers het sap uit de citroen en voeg toe. (Eventueel eerst in een apart bakje vanwege de pitjes).
  • Laat nog even pruttelen samen. Pureer de soep als de courgette helemaal zacht is. Dat mag tot een homogeen geheel maar je kunt ook wat minder lang pureren als je het juist fijn voor een beetje bite dat er nog stukjes in de soep zitten.
  • Verkruimel de walnoten met de hand. Wrijf de bakpan droog met keukenpapier en rooster de walnootstukjes erin.
  • Zet het vuur onder de soep zacht. Rasp de Pecorino en laat 50 gram oplossen in de soep.
  • Verdeel de soep over de borden en top af met de walnoten en de overgebleven kaas.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 296kcal | Koolhydraten: 19gr | Eiwitten: 19gr | Vetten: 16gr | Verzadigd vet: 9g | MO vet: 1g | EO vet: 5g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 702IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 55mg | Vitamine D: 0.3µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 633mg | Magnesium: 63mg | Kalium: 596mg | Calcium: 609mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 73µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 477mg | Selenium: 9µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven