Koolhydraatarme courgette pasta met paddenstoelen en tomaatjes
Simpel lunch- of bijgerechtje met ‘courgettini’. Oftewel pasta van courgette. Lekker met wat paddenstoelen en gebakken cherrytomaatjes. En natuurlijk Italiaanse smaakmakers als knoflook, oregano en tijm. Ook geschikt als voorafje. Voor een hoofdgerecht misschien net wat karig, dan aanvullen met een ander klein gerechtje.
Room
Als je zuivel eet kun je het sausje maken met wat gewone kook room. Voor plantaardige room neem je sojaroom. Amandelroom is wat lastiger te krijgen. Ik heb online (ondermeer bij Ekoplaza, de Glutenvrije webshop en Plein) twee merken gevonden die ongezoet zijn: Lima en Ecomil Cuisine (rode letters). Lima bevat gellangom, guarpit en johannesbrood. Ecomil bevat xanthaan- en Arabische gom. Ecomil Cuisine met de blauwe letters en Provomel zijn gezoet en bevatten agave siroop.

Courgette pasta met paddenstoelen en tomaatjes
Benodigdheden
- 1 kleine PFAS vrije bakpan gietijzer als je dat gewend bent
- spatel
Ingrediënten
- 125 gr courgette pasta
- 75 gr paddenstoelen naar keuze
- 10 cherry of snoeptomaatjes
- 50 ml room, zuivel of plantaardig
- ½-1 tl chilivlokken
- ½ tl tijm (gedroogd)
- ½ tl oregano (vers)
- avocado, milde olijf of high oleic zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding
- Snij de paddenstoelen en bak op hoog vuur voor een kleine 2 minuten. Voeg na een minuutje de chilflakes toe. Haal daarna uit de pan.
- Halveer de tomaatjes en bak 2 tot 3 minuten tot het velletje een klein beetje gaat verschrompelen. Voeg de room, de oregano en tijm toe.
- Bak/stoof op het laatst de courgette nog een half minuutje mee. Voeg ook de paddenstoelen dan weer toe.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!