Courgette pasta met paddenstoelen en tomaatjes
Simpel lunch- of bijgerechtje met ‘courgettini’. Oftewel pasta van courgette. Lekker met wat paddenstoelen en gebakken cherrytomaatjes. En natuurlijk Italiaanse smaakmakers als knoflook, oregano en tijm.
Ook geschikt als voorafje. Voor een hoofdgerecht misschien net wat karig, dan aanvullen met een ander klein gerechtje.
Plantaardige room
Als je zuivel eet kun je het sausje maken met wat gewone room. Voor plantaardige room zijn er verschillende mogelijkheden: gemaakt van noten, peulvruchten of granen. Alleen kokosroom is hier niet geschikt.
Zelf gebruik ik amandelroom. Dat is voor mij persoonlijk ideaal omdat het zowel paleo is als koolhydraatarm. Het is helaas wat lastiger te verkrijgen dan sojaroom of haverroom. Deze vind je namelijk gewoon bij de supermarkt en bij de meeste online natuurwinkels. Amandelroom is moeilijker te vinden. Mijn favoriete online winkels zoals Pit&Pit en de Notenshop hebben het in ieder geval niet. Maar het bestaat wel! Ik heb online (ondermeer bij Ekoplaza, de Glutenvrije webshop en Plein) twee merken gevonden die ongezoet zijn: Lima en Ecomil Cuisine (rode letters). Lima bevat gellangom, guarpit en johannesbrood. Ecomil bevat xanthaan- en Arabische gom. Ecomil Cuisine met de blauwe letters en Provomel zijn gezoet en bevatten agave siroop.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, zuivelvrij, koolhydraatarm en vegan (afhankelijk van gekozen room). ‘Vrij van noten, (pseudo)granen en peulvruchten ook afhankelijk van gekozen room.
Tomaten passen niet in een strikt paleo dieet. Omdat vaak toch in beperkte mate zongerijpte tomaten gegeten worden heb ik het wel het predikaat paleo meegegeven zodat je je eigen keuzes kunt maken. Vervangers kunnen zijn: stukjes pompoen of rode ui.
Courgette pasta met paddenstoelen en tomaatjes
Benodigdheden
- 1 kleine PFAS vrije bakpan gietijzer als je dat gewend bent
- spatel
Ingrediënten
- 125 gr courgette pasta
- 75 gr paddenstoelen naar keuze
- 10 cherry of snoeptomaatjes
- 50 ml room, zuivel of plantaardig
- ½-1 tl chilivlokken
- ½ tl tijm
- ½ tl oregano
- milde olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Snij de paddenstoelen en bak op hoog vuur voor een kleine 2 minuten. Voeg na een minuutje de chilflakes toe. Haal daarna uit de pan.
- Halveer de tomaatjes en bak 2 tot 3 minuten tot het velletje een klein beetje gaat verschrompelen. Voeg de room, de oregano en tijm toe.
- Bak/stoof op het laatst de courgette nog een half minuutje mee. Voeg ook de paddenstoelen dan weer toe.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!