Koolhydraatarme chocolade pudding van chiazaad met cacao en aardbeien
Heerlijke maar toch hele makkelijke en snelle manier van koolhydraatarme chocoladepudding maken met ‘overnight chia’. Daarvoor gebruik je chiazaadjes die je in een verhouding van 1:3 wegzet met water, amandelmelk, koffie of een andere vloeistof. ‘s Ochtends hoef je alleen het glaasje uit de koelkast te halen. Aftoppen met wat verse aardbeitjes of ander rood fruit.
Chiazaad
Chiazaad geeft een heerlijk romige textuur als je het weekt. Het is koolhydraatarm, maar er is ook chia te koop dat wat hoger is dan 5 gr per 100 gram. Het laagste chiazaad is te koop bij de Notenshop (2,1). Lowcarbcenter heeft 2 soorten waarvan Mattison chiazaad het laagste is (4,9).
Rauwe cacao
Ik gebruik zelf voor de cacao het liefst een biologische rauwe vorm. Hieraan zijn geen schadelijke stoffen of suiker toegevoegd. En doordat rauwe cacao niet verhit is zijn alle goede voedingsstoffen behouden. Cacao kan veel koolhydraten bevatten, soms wel meer dan 20 gr per 100 gram. Kruger is cacao met de minste koolhydraten (8,8 gr per 100 gram). Te koop bij Jumbo of online bij Bol. Mattison heeft cacao met 14 gr per 100 gram. Te koop bij Lowcarbcenter.

Koolhydraatarme chocolade pudding van chiazaad met cacao en aardbeien
Benodigdheden
- glaasje
Ingrediënten
- 5 el chiazaad
- 2 el rauwe cacaopoeder
- 200 ml melk, zuivel of plantaardig
- 1 el erythritol poedersuiker
- 1 tl Bourbon vanille poeder
- flinke snufje zout roze Himalaya of Keltisch zee
- 100 gr aardbeien
Voor koolhydraatarm
- variant max 40 tot 50 gr aardbeien
Bereiding
- Mix alle ingrediënten, behalve de aardbeien, in een glaasje of bakje en zet een nachtje in de koelkast.
- Eventueel de pudding nog iets verdunnen en fijn malen met de staafmixer (voor een gladdere structuur).
- Snij de aardbeitjes in kleine stukjes en leg op de pudding.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!