Chocolade pudding van chiazaad met aardbeien
Heerlijke maar toch hele makkelijke en snelle manier van chocoladepudding maken met ‘overnight chia’. Daarvoor gebruik je chiazaadjes die je in een verhouding van 1:3 wegzet met water, amandelmelk, koffie of een andere vloeistof. ‘s Ochtends hoef je alleen het glaasje uit de koelkast te halen. Aftoppen met wat verse aardbeitjes of ander rood fruit.
Dieet en ‘vrij van’
Zuivelvrij en paleo.
Lowcarb, maar niet strikt koolhydraatarm. Pure cacao bevat meer dan 5 gr khd per 100 gram en is dus koolhydraatbeperkt. Het gehalte kan wel variëren, de laagst bekende heeft 8,8 gr khd (Kruger). Omdat je weinig cacao gebruikt heb ik het toch de tag koolhydraatarm meegegeven. Maak hierin je eigen. keuzes.

Chocoladepudding van chiazaad
Benodigdheden
- glaasje
Ingrediënten
- 5 el chiazaad
- 2 el rauwe cacaopoeder
- 200 ml melk, zuivel of plantaardig
- 1 el erythritol poedersuiker
- 1 tl Bourbon vanille poeder
- flinke snufje zout roze Himalaya of Keltisch zee
- 100 gr aardbeien
Voor koolhydraatarm
- variant max 40 tot 50 gr aardbeien
Bereiding
- Mix alle ingrediënten, behalve de aardbeien, in een glaasje of bakje en zet een nachtje in de koelkast.
- Eventueel de pudding nog iets verdunnen en fijn malen met de staafmixer (voor een gladdere structuur).
- Snij de aardbeitjes in kleine stukjes en leg op de pudding.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!