Koolhydraatarme chocolade avocado muffins (zonder meel)
Makkelijk te maken chocolademuffins van avocado met cacao, kokosolie en ei. Verder niets! Je hebt geen meel nodig, niet van granen en ook niet van noten! Alleen wat bakpoeder, zout en erythritol.
Zacht van structuur
De stevigheid van deze muffins komt van de cacao en het ei. Ze zijn daardoor iets zachter dan muffins van amandelmeel. Op zoek naar wat stevigere muffins? Kijk dan eens naar deze koolhydraatarme muffins met amandelmeel en Mascarpone.
Avocado
Avocado’s willen nog wel eens lastig doen met hun rijping… Je zit dagen te wachten, is ie eindelijk rijp dan moet ie ook echt meteen gebruikt worden want een halve dag later is hij al weer bruin van binnen. Om nog maar te zwijgen van alle vingers die er in de winkel ingedrukt hebben om te voelen of ie rijp was. De eetrijpe avocado’s doen het al wat beter. maar ik heb ook vaak een doosjes met stukjes in diepvries liggen. Te koop bij Albert Heijn.
Kokosolie
Neem een pure kokosolie, ongeraffineerd en ‘extra vierge’. Een echte kokosolie hoort nog een beetje naar kokos te smaken. Ontgeurde kokosolie past wellicht beter bij sommige gerechten, maar is een bewerkt. Mijn favoriet is de kokosolie van White Pearl. Deze is te koop bij Puur Mieke, net als deze andere soorten kokosolie. Hiervoor geldt de 5% welkomstkorting met de code Eetlekkersanders5.
Pure chocola
Je kunt de muffins aftoppen met pure chocola. Kies chocola die past bij jouw intoleranties of leefstijl. Het liefst zo puur mogelijk, zonder suiker én gluten- en zuivelvrij. De meeste pure chocola bevat nog koolhydraten en soms zelfs suikers. Ook als erop staat ‘low carb’, ‘keto friendly’ of ‘koolhydraatarm’. Maar het is gelukkig ook volledig zon der koolhydraten en zuivelvrij te verkrijgen. Gezoet met erythritol en de basis is van kokosmelk in plaats van gewone melk. Het heet Funky Fat Choc. Je kunt het met 10% korting bestellen op de website van Funky Fat Foods met kortingscode Eetlekkeranders10
Chocolade avocado muffins (zonder meel)
Benodigdheden
- oven op 180 graden
- 4 muffin vormpjes
- kom
- vork of kleine keukenmachine
Ingrediënten
- 1 avocado
- 2 eieren
- 20 gr rauwe cacaopoeder
- 20 gr Ery Bronze (bruine erythritol) GEEN kokosbloesemsuiker
- of 20 gr erythritol gewone witte kristalvorm
- 2 tl (wijnsteen) bakpoeder
- 2 el kokosolie
- 2 snufjes zout
Optioneel
- 15 gr pure chocola in kleine stukjes
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de kokosolie. Prak de avocado.
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Schenk in 4 muffinvormpjes.
- Zet 25 minuten in de oven.
- Wil je stukjes chocola in je muffin? Steek die dan na een kwartier in het al iets omhoog komende deeg.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!