|

Koolhydraatarme Chinese eisoep (egg drop soup)

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Wel eens bij de Chinees kippensoep gegeten met romige sliertjes erin? Ontzettend smaakvol? Die is o zo simpel zelf koolhydraatarm te maken, want die sliertjes zijn gewoon ei! Ze ontstaan door een geklutst ei in draaiende, kokende bouillon te gieten. Vandaar de naam egg drop soup. Een makkelijk en snel recept dat toch heel verrassend is. En helemaal koolhydraatarm!

Geen bouillonblokje

De soep is het lekkerst met zelfgetrokken kippenbottenbouillon, maar je kunt ook prima met runderbottenbouillon of een goede bouillonpoeder werken. Gebruik niet de standaard supermarktblokjes. Deze bevatten allerlei kunstmatige toevoegingen. Ze bevatten zelfs nauwelijks vlees! Dat ‘vleessmaakje’? Dat is nep, dat komt van bewerkte gist en niet van vlees zoals te zien is in dit filmpje van de Keuringsdienst van Waarde (YouTube).

Koolhydraatarme Chinese eisoep (egg drop soup)

Marjolein
Wel eens bij de Chinees soep gegeten met romige sliertjes erin? Ontzettend smaakvol? Die is o zo simpel zelf glutenvrij, zuivelvrij én koolhydraatarm te maken, want die sliertjes zijn gewoon ei! Ze ontstaan door een geklutst ei in draaiende, kokende bouillon te gieten. Een makkelijk en snel recept dat toch heel verrassend is.
5 van 1 stem
Vooraf 1 dag
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Pasen
Gang Soepen
Keuken Aziatisch, Chinees
Porties 2 personen
Calorieën 166 kcal

Benodigdheden

  • soeppan, kommetje, garde, mes

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Kook het witte deel van de bosui een paar minuten in de bouillon (in stukjes). De groene stukjes voeg je op het laatst toe.
  • Kluts 1 grote of 2 kleine eieren met een garde.
  • Roer de bouillon met een garde in de rondte zodat een draaikolk ontstaat. Giet in een straaltje het ei erin. Steeds een klein beetje terwijl je de bouillon weer in beweging brengt.
  • Let op: is de soep niet heet of beweegt het niet dan krijg je grotere stukken gestold ei in je soep.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Het recept biedt je een basis: voeg zelf toe wat je lekker vindt! Bij deze soep passen zachte smaken

Voedingswaarde

Calorieën: 166kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven