Chinese eisoep (egg drop soup)
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Wel eens bij de Chinees kippensoep gegeten met romige sliertjes erin? Ontzettend smaakvol? Die is o zo simpel zelf glutenvrij, zuivelvrij én koolhydraatarm te maken, want die sliertjes zijn gewoon ei! Ze ontstaan door een geklutst ei in draaiende, kokende bouillon te gieten. Vandaar de naam egg drop soup. Een makkelijk en snel recept dat toch heel verrassend is.
Dieet en ‘vrij van’
Deze soep is koolhydraatarm en paleo.
‘Vrij van’ vlees is afhankelijk van gekozen bouillon.
Chinese eisoep (egg drop soup)
Wel eens bij de Chinees soep gegeten met romige sliertjes erin? Ontzettend smaakvol? Die is o zo simpel zelf glutenvrij, zuivelvrij én koolhydraatarm te maken, want die sliertjes zijn gewoon ei! Ze ontstaan door een geklutst ei in draaiende, kokende bouillon te gieten. Een makkelijk en snel recept dat toch heel verrassend is.
Benodigdheden
- soeppan, kommetje, garde, mes
Ingrediënten
- 500 ml runder(botten)bouillon
- 1 tot 2 ei
- 1 tot 2 bosui
Optioneel
- 1 kippenbouten met ribstuk om zelf bouillon te trekken
Variaties
- variant paksoi, shiitake, witte kool, taugé, witte, zwarte of Szechuan peper, kurkuma
- rijst- of glasnoodles rijst of mung bonen
- konjac, shirataki of kelp noodles
Bereiding
- Maak 500 ml bouillon. Dit kan door zelf bottenbouillon te trekken (ik zou dan kip nemen) of met kant en klare groentebouillonpoeder (neem wel gezonde, zonder toevoegingen). Kook het witte deel van de bosui mee (in stukjes). De groene stukjes voeg je op het laatst toe.
- Kluts 1 grote of 2 kleine eieren met een garde. Breng de bouillon aan de kook en roer het met een garde in de rondte zodat een draaikolk ontstaat. Giet in een straaltje het ei erin. Steeds een klein beetje terwijl je de bouillon weer in beweging brengt. Is de soep niet heet of beweegt het niet dan krijg je grotere stukken gestold ei in je soep.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Het recept biedt je een basis: voeg zelf toe wat je lekker vindt! Bij deze soep passen zachte smaken.
Je kunt zelfs kurkuma mee trekken met de bouillon voor een extra gele kleur. Neem dan ook wat zwarte peper, de gezonde werking van die specerijen versterkt elkaar.
De calorieën zijn berekend inclusief een kippenbout zonder vel.
Voedingswaarde
Calorieën: 166kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!