Koolhydraatarme Chinese eisoep (egg drop soup)
Wel eens bij de Chinees kippensoep gegeten met romige sliertjes erin? Ontzettend smaakvol? Die is o zo simpel zelf koolhydraatarm te maken, want die sliertjes zijn gewoon ei! Ze ontstaan door een geklutst ei in draaiende, kokende bouillon te gieten. Vandaar de naam egg drop soup. Een makkelijk en snel recept dat toch heel verrassend is. En helemaal koolhydraatarm!
Geen bouillonblokje
De soep is het lekkerst met zelfgetrokken kippenbottenbouillon, maar je kunt ook prima met runderbottenbouillon of een goede bouillonpoeder werken. Gebruik niet de standaard supermarktblokjes. Deze bevatten allerlei kunstmatige toevoegingen. Ze bevatten zelfs nauwelijks vlees! Dat ‘vleessmaakje’? Dat is nep, dat komt van bewerkte gist en niet van vlees zoals te zien is in dit filmpje van de Keuringsdienst van Waarde (YouTube).

Koolhydraatarme Chinese eisoep (egg drop soup)
Benodigdheden
- soeppan, kommetje, garde, mes
Ingrediënten
- 500 ml kippen(botten)bouillon
- of runder(botten)bouillon
- of bottenbouillon poeder met 500 ml water
- 1 tot 2 eieren
- 1 tot 2 bosui
Bereiding
- Kook het witte deel van de bosui een paar minuten in de bouillon (in stukjes). De groene stukjes voeg je op het laatst toe.
- Kluts 1 grote of 2 kleine eieren met een garde.
- Roer de bouillon met een garde in de rondte zodat een draaikolk ontstaat. Giet in een straaltje het ei erin. Steeds een klein beetje terwijl je de bouillon weer in beweging brengt.
- Let op: is de soep niet heet of beweegt het niet dan krijg je grotere stukken gestold ei in je soep.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!