Chinese eisoep (egg drop soup)

Wel eens bij de Chinees kippensoep gegeten met romige sliertjes erin? Ontzettend smaakvol? Die is o zo simpel zelf glutenvrij, zuivelvrij én koolhydraatarm te maken, want die sliertjes zijn gewoon ei! Ze ontstaan door een geklutst ei in draaiende, kokende bouillon te gieten. Vandaar de naam egg drop soup. Een makkelijk en snel recept dat toch heel verrassend is.

Dieet en ‘vrij van’

Deze soep is koolhydraatarm en paleo.

‘Vrij van’ vlees is afhankelijk van gekozen bouillon.

Chinese eisoep (egg drop soup)

Marjolein
Wel eens bij de Chinees soep gegeten met romige sliertjes erin? Ontzettend smaakvol? Die is o zo simpel zelf glutenvrij, zuivelvrij én koolhydraatarm te maken, want die sliertjes zijn gewoon ei! Ze ontstaan door een geklutst ei in draaiende, kokende bouillon te gieten. Een makkelijk en snel recept dat toch heel verrassend is.
5 van 1 stem
Voorbereiding 1 dag
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Basisrecept
Gang Soepen
Keuken Aziatisch, Chinees
Porties 2 personen
Calorieën 166 kcal

Benodigdheden

  • soeppan, kommetje, garde, mes

Ingrediënten
  

Optioneel

Variaties

  • variant paksoi, shiitake, witte kool, taugé, witte, zwarte of Szechuan peper, kurkuma
  • rijst- of glasnoodles rijst of mung bonen
  • konjac, shirataki of kelp noodles

Bereiding
 

  • Maak 500 ml bouillon. Dit kan door zelf bottenbouillon te trekken (ik zou dan kip nemen) of met kant en klare groentebouillonpoeder (neem wel gezonde, zonder toevoegingen). Kook het witte deel van de bosui mee (in stukjes). De groene stukjes voeg je op het laatst toe.
  • Kluts 1 grote of 2 kleine eieren met een garde. Breng de bouillon aan de kook en roer het met een garde in de rondte zodat een draaikolk ontstaat. Giet in een straaltje het ei erin. Steeds een klein beetje terwijl je de bouillon weer in beweging brengt. Is de soep niet heet of beweegt het niet dan krijg je grotere stukken gestold ei in je soep.

Notities

Het recept biedt je een basis: voeg zelf toe wat je lekker vindt! Bij deze soep passen zachte smaken.
Je kunt zelfs kurkuma mee trekken met de bouillon voor een extra gele kleur. Neem dan ook wat zwarte peper, de gezonde werking van die specerijen versterkt elkaar.
De calorieën zijn berekend inclusief een kippenbout zonder vel.

Voedingswaarde

Calorieën: 166kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept