Koolhydraatarme Argentijnse chimichurri: heerlijk op vlees bij de BBQ!
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Chimichurri is een pittig Argentijns sausje dat heerlijk is over gegrild vlees. Een perfecte dip dus bij een BBQ. Het is heel makkelijk zelf te maken met verse kruiden, peper, knoflook en ui. De basis is van extra vierge olijfolie met een beetje rode wijnazijn.

Argentijnse chimichurri
Pittig en kruidig sausje dat heerlijk is bij gegrild vlees. Een heerlijke dip dus om te serveren bij een zomerse BBQ. Met verse oregano en peterselie, rode en groene peper, knoflook en ui. De basis is van olijfolie met rode wijnazijn.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 3 el rode wijnazijn
- 1 flinke hand oregano (vers)
- 1 handje peterselie (vers)
- 1 jalapeño peper
- 1 rode peper (Chili of Spaanse)
- 4 teentjes knoflook
- 1 kleine rode ui
- snufje zwarte peper
- snufje zout Keltisch zee of roze Himalaya
Bereiding
- Snij (of pers) de knoflook in kleine stukjes. Snipper de ui en snij in grove stukken. Was de pepers en snij in stukken.
- Voeg alles toe aan de een (kleine) keukenmachine en maak fijn op de pulsstand. Er horen nog kleine stukjes van alle ingrediënten zichtbaar te zijn.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 229kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!