Argentijnse chimichurrie
Chimichurrie is een pittig Argentijns sausje dat heerlijk is over gegrild vlees. Een perfecte dip dus bij een BBQ. Het is heel makkelijk zelf te maken met verse kruiden, peper, knoflook en ui. De basis is van extra vierge olijfolie met een beetje rode wijnazijn.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm en vegan. Na lang twijfelen heb ik het ook het predikaat paleo meegegeven. Het bevat namelijk jalapeno en rode peper. Dat zijn nachtschades en die worden in een strikt paleo dieet niet gegeten. Toch kom ik herhaaldelijk paleo volgers tegen die wel af en toe in dit soort sausjes pepers eten. Maak hierin je eigen keuzes.
Argentijnse chimichurrie
Benodigdheden
Ingrediënten
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 3 el rode wijnazijn
- flinke hand oregano vers
- handje peterselie vers
- 1 jalapeño peper
- 1 rode peper (Chili of Spaanse)
- 4 teentjes knoflook
- 1 kleine rode ui
- snufje zwarte peper korrels
- snufje zout Keltisch zee of roze Himalaya
Bereiding
- Snij (of pers) de knoflook in kleine stukjes. Snipper de ui en snij in grove stukken. Was de pepers en snij in stukken.
- Voeg alles toe aan de een (kleine) keukenmachine en maak fijn op de pulsstand. Er horen nog kleine stukjes van alle ingrediënten zichtbaar te zijn.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!