Koolhydraatarme champignondip met roomkaas, tijm en zongedroogde tomaat
Weer eens wat anders op je borrel of BBQ: een zelfgemaakte dip van champignons. Het heeft wel iets weg van paté. Het heeft ook een romige umami smaak. Als kruiden heb je genoeg aan wat tijm en zout. Een zoetje komt van een klein beetje zongedroogde tomaat.
Koolhydraatarme dip
Zowel champignons als Mascarpone, of andere roomkaas, passen perfect binnen een koolhydraatarm dieet. Optioneel kun je ook zongedroogde tomaat toevoegen. Deze bevatten flink wat koolhydraten: 55,8 gram per 100 gram (bron: NEVO online). Maar je gebruikt er weinig van dus passen ze wel in een koolhydraatbeperkt dieet.
Sojasaus
De dip bevat een verrassend ingredient: sojasaus. Dit geeft een heerlijk umami smaakje dat goed past bij de champignons. Sojasaus is gelukkig al helemaal koolhydraatarm van zichzelf. De glutenvrije Kikkoman (met blauwe dop) bevat nog het minste koolhydraten.
Andere lowcarb snacks
Kijk bij de andere lowcarb snacks: koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt.

Champignondip met roomkaas, tijm en zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- 250 gr kastanje champignons of andere paddenstoelen
- 150 gr Mascarpone of andere roomkaas
- 1 handje tijm (vers)
- 1 eetlepel chilivlokken
- 2 flinke snuffen (Keltisch zee)zout
- ½ tl sojasaus of tamari
- 3 scheuten olijfolie
Optioneel
Bereiding
- Bak de champignons in kleine stukjes op hoog vuur in een flinke hoeveelheid olie gaar.
- Voeg dan chilivlokken en tijm toe.
- Zet het vuur uit en voeg de Mascarpone en tomaatjes in stukjes toe.
- Laat even afkoelen en pureer dan met de staafmixer.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!