| | |

Koolhydraatarme champignondip met roomkaas, tijm en zongedroogde tomaat

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Weer eens wat anders op je borrel of BBQ: een zelfgemaakte dip van champignons. Het heeft wel iets weg van paté. Het heeft ook een romige umami smaak. Als kruiden heb je genoeg aan wat tijm en zout. Een zoetje komt van een klein beetje zongedroogde tomaat.

Koolhydraatarm

Zowel champignons als Mascarpone, of andere roomkaas, passen perfect binnen een koolhydraatarm dieet. Optioneel kun je ook zongedroogde tomaat toevoegen. Deze bevatten flink wat koolhydraten: 55,8 gram per 100 gram (bron: NEVO online). Maar je gebruikt er weinig van dus passen ze wel in een koolhydraatbeperkt dieet.

Champignondip met roomkaas, tijm en zongedroogde tomaat

Marjolein
Romige en super smaakvolle dip van gebakken champignons met tijm, oregano, wat chilivlokken en Mascarpone (of andere roomkaas).
5 van 2 stemmen
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Borrelen, Kerst
Gang Sauzen & dips
Keuken Europees
Porties 4 tot 8 personen
Calorieën 187 kcal

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Bak de champignons in kleine stukjes op hoog vuur in een flinke hoeveelheid olie gaar.
  • Voeg dan chilivlokken en tijm toe.
  • Zet het vuur uit en voeg de Mascarpone en tomaatjes in stukjes toe.
  • Laat even afkoelen en pureer dan met de staafmixer.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Portiegrootte erg afhankelijk van het soort gebruik.

Voedingswaarde

Calorieën: 187kcal | Koolhydraten: 4gr | Eiwitten: 4gr | Vetten: 17gr | Verzadigd vet: 11g | MO vet: 0.1g | EO vet: 0.01g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 624IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 0.1mg | Natrium: 224mg | Magnesium: 9mg | Kalium: 338mg | Calcium: 67mg | Koper: 0.3mg | Foliumzuur: 17µg | IJzer: 0.5mg | Fosfor: 81mg | Selenium: 16µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven