Carpaccio
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Eén van mijn favoriete voorafjes: carpaccio. Maar sinds ik geen zuivel meer at miste ik de Parmezaanse kaas zo enorm… Toen ontdekte ik edelgistvlokken. Die hebben een heerlijk zoutige, umami smaak die erg lijkt op Parmezaanse kaas.
Zo lekker! Voor mij hoort een goede extra vierge olijfolie echt bij carpaccio. In dit recept maak ik het verder af met rucola, pijnboompitten en kappertjes.
Dieet en ‘vrij van’
Voor ‘vrij van’ zaden pijnboompitten en peper weglaten.
Pijnboompitten zijn rond de 15 gr khd per 100 gram, dit past binnen koolhydraatbeperkt, maar pijnboompitten zijn niet koolhydraatarm. Je kunt ze vervangen door macademia noten of walnoten.
Carpaccio
Carpaccio met een goede vervanger voor Parmezaanse kaas: edelgistvlokken. Lekker met een goede extra vierge olijfolie, rucola, pijnboompitten en kappertjes.
Benodigdheden
- bord, koekenpan
Ingrediënten
- 1 portie carpaccio
- 2 el pijnboompitten khb
- of handje macademianoten kha
- of handje walnoten kha
- 2 el edelgistvlokken
- 2 handjes rucola
- 10 kappertjes
- zwarte peper korrels naar smaak
- extra vierge olijfolie naar smaak
Voor vrij van zaden
- variant GEEN pijnboompitten en zwarte peper
Bereiding
- Rooster de pijnboompitjes of de macademia/ walnoten (koekenpan, redelijk hoog vuur) en laat afkoelen.
- Verdeel de plakjes carpaccio op een bord. Verdeel de rucola en de kappertjes erover, maal wat zwarte peper erover.
- Vlak voor het opdienen de edelgistvlokken erover strooien en afmaken met goede extra vierge olijfolie.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 12gr | Vetten: 16gr | Vezels: 1gr
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recpt gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!