Broccoli salade met ei, zongedroogde tomaat en cashewnoten
Heerlijk vullende salade van broccoli met een gekookt ei, zongedroogde tomaat en cashewnoten. Met een dressing van (plantaardige) yoghurt/kwark, extra vierge olijfolie, wat mosterd en mayonaise.
Zongedroogde tomaat paleo?
Of tomaat past in een paleo dieet, daar zijn de meningen over verdeeld. Een strikt paleo dieet is zonder nachtschade of ingrediënten uit ‘De Nieuwe Wereld’. Maar veel mensen die een paleo dieet volgen eten wel af en toe tomaat. Maak daarin je eigen keuzes.
Dieet en ‘vrij van’
De salade is koolhydraatbeperkt en paleo.
Broccoli salade met ei, zongedroogde tomaat en cashewnoten
Benodigdheden
- stoompan / pan en vergiet, kom, mes
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli 250-300 gram
- 50 gr cashewnoten
- 40 gr zongedroogde tomaat
- 1 ei
- 2 el yoghurt, zuivel of plantaardig
- 2 el mayonaise
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 tl Dijon of fijne mosterd
- zout
Bereiding
- Kook een ei (7, 8 voor iets zachter, 9 minuten voor wat herder). Laat schrikken en afkoelen.
- Stoom of blancheer de broccoli voor maximaal 5 minuten (naar smaak, liefst net iets zachter dan rauw, maar niet té zacht).
- Meng de kwark, mayonaise en olijfolie en meng door de broccoli. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
- Pel de eieren, snij in stukjes en voeg toe. Snij de tomaatjes en voeg toe. Vijzel de cashewnoten licht en voeg toe.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!