Broccoli salade met zongedroogde tomaat en cashewnoten
Heerlijk vullende salade van broccoli met een gekookt ei, zongedroogde tomaat en cashewnoten. Met een dressing van (plantaardige) yoghurt/kwark, extra vierge olijfolie, wat mosterd en mayonaise.
De salade is koolhydraatbeperkt en paleo.

Broccoli salade met zongedroogde tomaat en cashewnoten
Heerlijk frisse salade. Zoet door de cashewnoten en zongedroogde tomaat.
Benodigdheden
- stoompan / pan en vergiet, kom, mes
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli 250-300 gram
- 50 gr cashewnoten
- 40 gr zongedroogde tomaat
- 1 ei
- 2 el yoghurt, zuivel of plantaardig
- 2 el mayonaise
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 tl mosterd
- zout
Bereiding
- Kook een ei (7, 8 voor iets zachter, 9 minuten voor wat herder). Laat schrikken en afkoelen.
- Stoom of blancheer de broccoli voor maximaal 5 minuten (naar smaak, liefst net iets zachter dan rauw, maar niet té zacht).
- Meng de kwark, mayonaise en olijfolie en meng door de broccoli. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
- Pel de eieren, snij in stukjes en voeg toe. Snij de tomaatjes en voeg toe. Vijzel de cashewnoten licht en voeg toe.
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?
