Bramensaus met arrowroot
Eenvoudige zuivelvrije saus van verse bramen met een beetje arrowroot.
Andere voorbeelden van saus op basis van fruit zijn de bosbessensaus met amandelpasta en de bosbessensaus met kokosroom.
Arrowroot
Arrowroot is een hele fijne glutenvrije binder. Het is de perfecte vervanger van maïzena. Paleo en AIP, want arrowroot is een wortel en geen graan.
Dieet en ‘vrij van’
Lowcarb, maar niet koolhydraatarm door de hoeveelheid bramen per portie en de arrowroot. Voor koolhydraatbeperkt is arrowroot is de enige binder met zetmeel die je kunt gebruiken.
Verder paleo/AIP, vegan en laag histamine. Dit recept bevat geen zaden, maar wel noten! Deze zijn in dit recept ook niet goed te vervangen.
Laag histamine
Wanneer is een recept ‘laag histamine’? ‘Eet lekker anders’ gebruikt de SIGHI lijst en de informatie op Mastcell360.com om dit te bepalen. Kijk hier voor meer info over SIGHI en MC360. Hou er rekening mee dat ook de adviezen van deze vooraanstaande bronnen soms nog erg uiteen lopen. Daarnaast kunnen reacties persoonlijk zijn.
Bramen geschikt in een anti histamine dieet en scoren 0 in de SIGHI lijst en low bij MC360. Verwar ze niet met frambozen, die zijn niet geschikt. Arrowroot staat niet in de SIGHI lijst maar scoort low bij MC360.
Bramensaus met arrowroot
Benodigdheden
- (steel)pannetje
- zeef
Ingrediënten
- 125 gr bramen
- 2 tl arrowroot
Bereiding
- Warm de bramen op in een steelpannetje. Zeef de bramen zodat je geen pitjes in je saus krijgt.
- Doe daarna terug in de pan. Voeg de arrowroot toe en laat een klein beetje inkoken.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!