Bosbessensaus met kokosroom
Makkelijk en snel te maken saus van wilde bosbessen met kokosroom. Heerlijk over frisse en zoete gerechten. De saus is koolhydraatarm, paleo, AIP en vegan.
Kijk hier voor de pannenkoeken op de foto: pancakes met bosbessensaus.
Wil je een iets stevigere saus die ook goed combineert met vlees? Neem dan deze bosbessensaus met amandelpasta.
Wilde bosbessen
Ik gebruik wilde bosbessen in plaats van gekweekte blauwe bessen omdat hier veel meer voedingstoffen in zitten. Daarnaast bevatten ze over het algemeen iets minder koolhydraten. Te vinden in de diepvries van Albert Heijn. Voordeel is dat je altijd bosbessen in huis hebt!
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm, paleo/AIP, vegan en laag histamine. Dit recept bevat geen zaden en noten. Deze zijn in dit recept ook niet goed te vervangen.
Laag histamine
Wanneer is een recept ‘laag histamine’? ‘Eet lekker anders’ gebruikt de SIGHI lijst en de informatie op Mastcell360.com om dit te bepalen. Kijk hier voor meer info over SIGHI en MC360. Hou er rekening mee dat ook de adviezen van deze vooraanstaande bronnen soms nog erg uiteen lopen. Daarnaast kunnen reacties persoonlijk zijn.
Vooral wilde bosbessen bevatten veel quercetine en zijn zeer geschikt in een anti histamine dieet. Kokosmelk scoort 0 in de SIGHI lijst en low bij MC360.
Bosbessensaus met kokosroom
Benodigdheden
Ingrediënten
- handje wilde bosbes (blauwe bes)
- scheutje kokosmelk
Bereiding
- Voor dikke saus maak je eerst kokosroom door een blik kokosmelk minimaal een nacht in de vriezer te zetten. Het water scheidt zich van de room.
- Meng de bosbessen met de melk of room.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!