| | | | | | |

Bosbessensaus met kokosroom

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijk en snel te maken saus van wilde bosbessen met kokosroom. Heerlijk over frisse en zoete gerechten. De saus is koolhydraatarm, paleo, AIP en vegan.

Kijk hier voor de pannenkoeken op de foto: pancakes met bosbessensaus.

Wil je een iets stevigere saus die ook goed combineert met vlees? Neem dan deze bosbessensaus met amandelpasta.

Wilde bosbessen

Ik gebruik wilde bosbessen in plaats van gekweekte blauwe bessen omdat hier veel meer voedingstoffen in zitten. Daarnaast bevatten ze over het algemeen iets minder koolhydraten. Te vinden in de diepvries van Albert Heijn. Voordeel is dat je altijd bosbessen in huis hebt!

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm, paleo/AIP, vegan en laag histamine. Dit recept bevat geen zaden en noten. Deze zijn in dit recept ook niet goed te vervangen.

Laag histamine

Wanneer is een recept ‘laag histamine’? ‘Eet lekker anders’ gebruikt de SIGHI lijst en de informatie op Mastcell360.com om dit te bepalen. Kijk hier voor meer info over SIGHI en MC360. Hou er rekening mee dat ook de adviezen van deze vooraanstaande bronnen soms nog erg uiteen lopen. Daarnaast kunnen reacties persoonlijk zijn.

Vooral wilde bosbessen bevatten veel quercetine en zijn zeer geschikt in een anti histamine dieet. Kokosmelk scoort 0 in de SIGHI lijst en low bij MC360.

Bosbessensaus met kokosroom

Marjolein
Eenvoudige saus van bossen met kokosmelk voor een wat dunnere saus en kokosroom voor een dikkere saus.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Laag histamine, Paleo, Vegan
Trefwoord Kerst
Gang Sauzen & dips
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 75 kcal

Ingrediënten
  

  • handje wilde bosbes (blauwe bes)
  • scheutje kokosmelk

Bereiding
 

  • Voor dikke saus maak je eerst kokosroom door een blik kokosmelk minimaal een nacht in de vriezer te zetten. Het water scheidt zich van de room.
  • Meng de bosbessen met de melk of room.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 75kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven