Koolhydraatarme bosbessensaus met kokosroom
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Makkelijk en snel te maken saus van wilde bosbessen met kokosroom. Heerlijk over frisse en zoete gerechten. De saus is koolhydraatarm.
Kijk hier voor de pannenkoeken op de foto: pancakes met bosbessensaus.
Wilde bosbessen
Ik gebruik wilde bosbessen in plaats van gekweekte blauwe bessen omdat hier veel meer voedingstoffen in zitten. Daarnaast bevatten ze over het algemeen iets minder koolhydraten. Te vinden in de diepvries van Albert Heijn. Voordeel is dat je altijd bosbessen in huis hebt!
Andere lowcarb fruit saus
Wil je een iets stevigere saus die ook goed combineert met vlees? Neem dan deze bosbessensaus met amandelpasta.

Bosbessensaus met kokosroom
Eenvoudige saus van bossen met kokosmelk voor een wat dunnere saus en kokosroom voor een dikkere saus.
Benodigdheden
Ingrediënten
- handje wilde bosbes (blauwe bes)
- scheutje kokosmelk
Bereiding
- Voor dikke saus maak je eerst kokosroom door een blik kokosmelk minimaal een nacht in de vriezer te zetten. Het water scheidt zich van de room.
- Meng de bosbessen met de melk of room.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 75kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!