| | | | | |

Bosbessensaus met amandelpasta

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijk en snel te maken saus van wilde bosbessen met amandelpasta. Heerlijk over zote gerechten maar past ook prima bij zoete gerechten zoals pannenkoeken.

Gebruik je de saus over gebakken vlees? Dan kun je de saus extra op smaak te brengen met de aanbakseltjes en het bakvet van kipfilet, eendenborst of een varkenshaasje. Zoals in dit recept met kip, bosbessensaus en gestoofde witlof.

Wilde bosbessen

Ik gebruik wilde bosbessen in plaats van gekweekte blauwe bessen omdat hier veel meer voedingstoffen in zitten. Daarnaast bevatten ze over het algemeen iets minder koolhydraten. Te vinden in de diepvries van Albert Heijn. Voordeel is dat je altijd bosbessen in huis hebt!

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm, paleo, vegan en laag histamine. Dit recept bevat geen zaden, maar wel noten! Deze zijn in dit recept ook niet goed te vervangen.

Laag histamine

Wanneer is een recept ‘laag histamine’? ‘Eet lekker anders’ gebruikt de SIGHI lijst en de informatie op Mastcell360.com om dit te bepalen. Kijk hier voor meer info over SIGHI en MC360. Hou er rekening mee dat ook de adviezen van deze vooraanstaande bronnen soms nog erg uiteen lopen. Daarnaast kunnen reacties persoonlijk zijn.

Vooral wilde bosbessen bevatten veel quercetine en zijn zeer geschikt in een anti histamine dieet. Amandelen scoren 1 in de SIGHI lijst en low bij MC360.

Bosbessensaus

Marjolein
Heerlijke en supermakkelijke saus van wilde bosbessen en amandelpasta. Lichtzoet, maar past ook perfect bij hartige gerechten of een stukje vlees.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Laag histamine, Paleo
Trefwoord Kerst
Gang Sauzen & dips
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 296.5 kcal

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Bij gebruik van bosbessen uit de vriezer even laten ontdooien.
  • Voeg 2 eetlepels amandelpasta toe en meng in een kleine keukenmachine of met de staafmixer. Eventueel wat besjes apart houden om later weer op de saus te leggen.
  • Vaak zal je dit recept bij een stukje vlees kaken. Dan toevoegen aan de aanbaksels en bakvet daarvan. Anders gewoon in een pan.
  • klKort, op laag vuur opwarmen. Eventueel een beetje water toevoegen.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 296.5kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven