Boekweitsalade met postelein, kersen, blauwe kaas en hazelnoten
Stevige en voedzame maaltijdsalade met 2 heerlijke seizoensproducten: postelein en kersen. De basis is van hele boekweitkorrels met spitskool in een dressing van amandelpasta, balsamicoazijn, maple zoetstof en avocado olie. Lekker met blauwe kaas en hazelnoten. Dit recept is ruim koolhydraatbeperkt, met name boekweit is vrij hoog in koolhydraten. Hou dus goed je dagwaarden n de gaten!
Roquefort
Ik had deze salade zelf met Roquefort. Dat is zeer laag in lactose of zelfs lactosevrije schapenkaas. Hoef je daar geen rekening mee te houden dan kun je iedere blauwe kaas nemen die je wilt. Liefst wel een beetje een brokkelige, wat oudere kaas met een diepe smaak.
Boekweit salade met postelein, kersen, blauwe kaas en hazelnoten
Benodigdheden
- kookpan
- kleine PFAS vrije bakpan of gietijzeren pan
- zeefje
Ingrediënten
- 100 gr boekweit
- 100 gr postelein te vervangen door waterkers, rucola of spinazie
- 100 gr spitskool of witte kool
- 50 gr hazelnoten = 2 handjes
- 20 kersen = ongeveer 3 handjes
- 150 gr Roquefort of een andere korrelige blauwschimmelkaas
- 3 el balsamico azijn
- 2 el amandelpasta
- 2 el maple syrup zoetstof
- 2 el avocado olie
Bereiding
- Breng ruim water aan de kook. Voeg de boekweit toe en kook 8 minuten. Spoel daarna af onder koude kraan en laat verder afkoelen en opdrogen.
- Hak de hazelnoten fijn en rooster ze in de koekenpan.
- Snij ondertussen de pitten uit de kersen.
- Was en selecteer de postelein. Als postelein kneust of wat langer ligt wordt het al snel drabbberig. Als je het daarna kookt is dat niet zo erg maar bij een salade wil je graag de verste en lekkerste sprietjes. Laat uitlekken.
- Meng de amandelpasta met de balsamico, olie en maple zoetstof. Roer door de boekweit.
- Snij de spitskool en schaaf met eeen mandoline. Meng door de boekweit.
- Meng de kersen en de postelein door de boekweit.
- Maak twee borden op. Verdeel daar de kaas en de hazelnoten over.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!