|

Boekweitsalade met postelein, kersen, blauwe kaas en hazelnoten

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Stevige en voedzame maaltijdsalade met 2 heerlijke seizoensproducten: postelein en kersen. De basis is van hele boekweitkorrels met spitskool in een dressing van amandelpasta, balsamicoazijn, maple zoetstof en avocado olie. Lekker met blauwe kaas en hazelnoten. Dit recept is ruim koolhydraatbeperkt, met name boekweit is vrij hoog in koolhydraten. Hou dus goed je dagwaarden n de gaten!

Roquefort

Ik had deze salade zelf met Roquefort. Dat is zeer laag in lactose of zelfs lactosevrije schapenkaas. Hoef je daar geen rekening mee te houden dan kun je iedere blauwe kaas nemen die je wilt. Liefst wel een beetje een brokkelige, wat oudere kaas met een diepe smaak.

Boekweit salade met postelein, kersen, blauwe kaas en hazelnoten

Marjolein
Voedzame maaltijdsalade van hele boekweitkorrels met postelein, kersen, blauwe kaas en hazelnoten. Met een dressing van amandelpasta, balsamico en maple zoetstof.
5 van 1 stem
Vooraf 12 minuten
Totale tijd 12 minuten
Vrij van A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Lente en zomer
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 2 grote porties
Calorieën 611 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 100 gr boekweit
  • 100 gr postelein te vervangen door waterkers, rucola of spinazie
  • 100 gr spitskool of witte kool
  • 50 gr hazelnoten = 2 handjes
  • 20 kersen = ongeveer 3 handjes
  • 150 gr Roquefort of een andere korrelige blauwschimmelkaas
  • 3 el balsamico azijn
  • 2 el amandelpasta
  • 2 el maple syrup zoetstof
  • 2 el avocado olie

Bereiding
 

  • Breng ruim water aan de kook. Voeg de boekweit toe en kook 8 minuten. Spoel daarna af onder koude kraan en laat verder afkoelen en opdrogen.
  • Hak de hazelnoten fijn en rooster ze in de koekenpan.
  • Snij ondertussen de pitten uit de kersen.
  • Was en selecteer de postelein. Als postelein kneust of wat langer ligt wordt het al snel drabbberig. Als je het daarna kookt is dat niet zo erg maar bij een salade wil je graag de verste en lekkerste sprietjes. Laat uitlekken.
  • Meng de amandelpasta met de balsamico, olie en maple zoetstof. Roer door de boekweit.
  • Snij de spitskool en schaaf met eeen mandoline. Meng door de boekweit.
  • Meng de kersen en de postelein door de boekweit.
  • Maak twee borden op. Verdeel daar de kaas en de hazelnoten over.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 611kcal | Koolhydraten: 35gr | Eiwitten: 26gr | Vetten: 40gr | Verzadigd vet: 16g | MO vet: 3g | EO vet: 19g | Vezels: 8gr | Vitamine A: 2500IU | Vitamine B1: 0.3mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 0.5mg | Vitamine B12: 0.5µg | Vitamine C: 50mg | Vitamine E: 5mg | Natrium: 1391mg | Magnesium: 143mg | Kalium: 799mg | Calcium: 629mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 116µg | IJzer: 3mg | Fosfor: 498mg | Selenium: 15µg | Zink: 3mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven