Makkelijke koolhydraatarme bloemkool crèmesoep met mosterd
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Zachte en romige koolhydraatarme bloemkoolsoep gemaakt met wat mosterd, room, bieslook, peterselie en bosui. Als room kun je gewone kookroom gebruiken of plantaardige room: soja- of amandelroom.
Bouillon
Voor de bouillon kun je kant-en-klare bouillon nemen van biologisch poeder (neem dan niet de bekende blokjes, daar zit zoveel zooi in) of zelfgemaakt bottenbouillon.
Bloemkool crèmesoep met mosterd
Zachte, romige bloemkoolsoep gemaakt met wat mosterd, plantaardige room, bieslook, peterselie en bosui. Je kunt de soep maken met zelfgemaakte bottenbouillon of met biologische bouillonpoeder.
Benodigdheden
- soeppan
- mes
Ingrediënten
- 400 gr bloemkool
- 3 bosui
- 250 ml runder(botten)bouillon
- of 250 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 4 tl Dijon of fijne mosterd
- 3 tl verse bieslook
- 3 tl verse platte peterselie
Bereiding
- Breek of snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Kook in de bouillon voor 20 minuten.
- Pureer met de staafmixer.
- Voeg de room en de mosterd toe.
- Snij de bosui en voeg toe.
- Schep de soep in 2 kommen en garneer met de bieslook en de peterselie.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Fijn gerecht om overgebleven bloemkool van de vorige dag mee op te maken. Dan niet zo lang koken, maar alleen even opwarmen in de bouillon.
Als je zuivel eet kun je natuurlijk gewone kookroom gebruiken. Voor zuivelvrij zijn er inmiddels veel mogelijkheden. De meeste plantaardige room bevat toevoegingen. Kijk goed wat past bij jouw intoleranties. Haverroom geeft het romigste resultaat. Maar let op: Oatley cuisine (houdbaar, niet vers) is van haver maar niet 100% gegarandeerd glutenvrij. Een alternatief is de bio rijst- of sojaroom van The Bridge. Voor paleo en koolhydraatarm kun je kiezen voor amandelroom.
Bouillonpoeder koop ik zelf bij Pit&Pit. Dit is zonder E-nummers en gist. Wel even checken of je de overige ingrediënten kunt verdragen, er zitten veel verschillende groenten en kruiden in.
Voedingswaarde
Calorieën: 257kcal | Koolhydraten: 10gr | Eiwitten: 11gr | Vetten: 19gr | Verzadigd vet: 12g | MO vet: 1g | EO vet: 5g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 2336IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 112mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 644mg | Magnesium: 48mg | Kalium: 751mg | Calcium: 106mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 132µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 135mg | Selenium: 4µg | Zink: 1mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!