| |

Makkelijke koolhydraatarme bloemkool crèmesoep met mosterd

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Zachte en romige koolhydraatarme bloemkoolsoep gemaakt met wat mosterd, room, bieslook, peterselie en bosui. Als room kun je gewone kookroom gebruiken of plantaardige room: soja- of amandelroom.

Bouillon

Voor de bouillon kun je kant-en-klare bouillon nemen van biologisch poeder (neem dan niet de bekende blokjes, daar zit zoveel zooi in) of zelfgemaakt bottenbouillon.

Bloemkool crèmesoep met mosterd

Marjolein
Zachte, romige bloemkoolsoep gemaakt met wat mosterd, plantaardige room, bieslook, peterselie en bosui. Je kunt de soep maken met zelfgemaakte bottenbouillon of met biologische bouillonpoeder.
5 van 2 stemmen
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Herfst en winter, Kerst
Gang Soepen
Keuken Europees, Nederlands
Porties 2 personen
Calorieën 257 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Breek of snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Kook in de bouillon voor 20 minuten.
  • Pureer met de staafmixer.
  • Voeg de room en de mosterd toe.
  • Snij de bosui en voeg toe.
  • Schep de soep in 2 kommen en garneer met de bieslook en de peterselie.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Fijn gerecht om overgebleven bloemkool van de vorige dag mee op te maken. Dan niet zo lang koken, maar alleen even opwarmen in de bouillon.
Als je zuivel eet kun je natuurlijk gewone kookroom gebruiken. Voor zuivelvrij zijn er inmiddels veel mogelijkheden. De meeste plantaardige room bevat toevoegingen. Kijk goed wat past bij jouw intoleranties. Haverroom geeft het romigste resultaat. Maar let op: Oatley cuisine (houdbaar, niet vers) is van haver maar niet 100% gegarandeerd glutenvrij. Een alternatief is de bio rijst- of sojaroom van The Bridge. Voor paleo en koolhydraatarm kun je kiezen voor amandelroom.
Bouillonpoeder koop ik zelf bij Pit&Pit. Dit is zonder E-nummers en gist. Wel even checken of je de overige ingrediënten kunt verdragen, er zitten veel verschillende groenten en kruiden in.

Voedingswaarde

Calorieën: 257kcal | Koolhydraten: 10gr | Eiwitten: 11gr | Vetten: 19gr | Verzadigd vet: 12g | MO vet: 1g | EO vet: 5g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 2336IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 112mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 644mg | Magnesium: 48mg | Kalium: 751mg | Calcium: 106mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 132µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 135mg | Selenium: 4µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven