Makkelijke koolhydraatarme bloemkool crèmesoep met mosterd
Zachte en romige koolhydraatarme bloemkoolsoep gemaakt met wat mosterd, room, bieslook, peterselie en bosui. Als room kun je gewone kookroom gebruiken of plantaardige room: soja- of amandelroom.
Bouillon
Je kunt de soep maken van kant en klare bouillonpoeder. Koop dan wel goed biologisch poeder en niet de bekende bouillonblokjes waar erg veel zooi in zit. Wist je dat de meeste bouillonblokjes nauwelijks vlees bevatten? Het vleessmaakje is nep en komt van bewerkte gist…, zoals te zien is in dit filmpje van de Keuringsdienst van Waarde (YouTube).
Bottenbouillon
Het liefst maak je de soep van bottenbouillon. Dat is een zeer goede bron van vitamines en mineralen zoals zink, ijzer en koper. Maar ook belangrijke elektrolyten als magnesium en kalium. Bottenbouillon kun je vrij eenvoudig zelf maken van botten van grasgevoerde koeien of andere dieren die zo natuurlijk mogelijk geleefd hebben. Kijk hier voor het recept van bottenbouillon. Een kopje per dag doet al wonderen. Bottenbouillon is ook online te koop.

Bloemkool crèmesoep met mosterd
Benodigdheden
- soeppan
- mes
Ingrediënten
- 400 gr bloemkool
- 3 bosui
- 250 ml runder(botten)bouillon
- of bottenbouillon poeder met 250 ml water
- of 250 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 4 tl Dijon of fijne mosterd
- 3 tl bieslook (vers)
- 3 tl platte peterselie (vers)
Bereiding
- Breek of snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Kook in de bouillon voor 20 minuten.
- Pureer met de staafmixer.
- Voeg de room en de mosterd toe.
- Snij de bosui en voeg toe.
- Schep de soep in 2 kommen en garneer met de bieslook en de peterselie.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!