Bloemkool crèmesoep (koolhydraatarm, ook zuivelvrij te maken)
Zachte, romige bloemkoolsoep gemaakt met wat mosterd, plantaardige room, bieslook, peterselie en bosui. De soep bevat verder geen bindmiddelen en is dus helemaal glutenvrij en zuivelvrij. Ook is de soep paleo en koolhydraatarm. Als je kiest voor groentebouillon is de soep vegan.
Voor de bouillon kun je kant-en-klare bouillon nemen van biologisch poeder (neem dan niet de bekende blokjes, daar zit zoveel zooi in) of zelfgemaakt bottenbouillon. Het recept staat bij de ‘Soepen’.
Amandelroom
Amandelroom is voor mij persoonlijk ideaal omdat het zowel paleo is als koolhydraatarm. Eet je wel zuivel? Dan kun je natuurlijk ook gewone room gebruiken. Andere opties zijn haver-, rijst- of sojaroom.
Amandelroom is helaas wat lastiger te verkrijgen dan sojaroom of haverroom. Deze vind je namelijk gewoon bij de supermarkt en bij de meeste online natuurwinkels. Amandelroom is moeilijker te vinden. Mijn favoriete online winkels zoals Pit&Pit en de Notenshop hebben het in ieder geval niet. Maar het bestaat wel! Ik heb online (ondermeer bij Ekoplaza, de Glutenvrije webshop en Plein) twee merken gevonden die ongezoet zijn: Lima en Ecomil Cuisine (rode letters). Lima bevat gellangom, guarpit en johannesbrood. Ecomil bevat xanthaan- en Arabische gom. Ecomil Cuisine met de blauwe letters en Provomel zijn gezoet en bevatten Agave siroop.
Dieet en ‘vrij van’
‘Vrij van’ vlees is afhankelijk van gekozen bouillon.
‘Vrij van’ zuivel, (pseudo)granen, peulvruchten en noten is afhankelijk van gekozen (plantaardige) room. Voor AIP gebruik je kokosmelk.
Voor AIP en ‘vrij van’ zaden laat je de mosterd weg. Een vergelijkbaar beetje pit kun je creëren met mierikswortelpoeder.
Bloemkool crèmesoep (koolhydraatarm, ook zuivelvrij te maken)
Benodigdheden
- soeppan, staafmixer, mes
Ingrediënten
- 400 gr bloemkool
- 3 bosui
- 250 ml runder(botten)bouillon kip
- of 250 ml groentebouillon
- 100 ml room, zuivel of plantaardig ik gebruikte amandelroom
- 4 tl Dijon of fijne mosterd
- 3 tl bieslook
- 3 tl verse platte peterselie
Voor vrij van zaden
- 1 tl mierikswortelpoeder GEEN mosterd
Bereiding
- Breng de bloemkool met de bouillon voor 20 minuten aan de kook in een soeppan. Je kunt hiervoor zelfgetrokken bottenbouillon (recept bij de 'Soepen') gebruiken of bouillonpoeder. Pureer met de staafmixer.
- Voeg de room en de mosterd toe. Snij de bosui en voeg toe. Schep de soep in 2 kommen en garneer met de bieslook en de peterselie.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!