Bloemkoolrisotto met Pecorino, tijm en citroen
Hét alternatief van een gewone risotto maar dan van bloemkoolrijst. Lekker met Pecorino (lactosevrije schapenkaas). En de frisse smaken van tijm en citroen.
Pecorino
Ik heb lang zuivelvrij gegeten maar inmiddels kan ik geiten- en schapenkaas verdragen. Pecorino is een lactosevrije schapenkaas. Hoef je iets op koemelk of lactose te letten dan kun je iedere andere licht pittige kaas nemen, zoals Parmezaan.
Citroen
Je gebruikt het sap en de rasp van een citroen. Je kunt daarom het beste een biologische citroen nemen. Was de citroen ook dan nog grondig voor gebruik.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij en koolhydraatarm. Lactosevrij en koemelkvrij met Pecorino.
Bloemkoolrisotto met Pecorino, tijm en citroen
Benodigdheden
- (blok)rasp
- keukenmachine voor bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 300 gr bloemkool
- 1 citroen
- 1 handvol verse tijm
- 100 gr Pecorino of Parmezaanse kaas
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 snufjes zout
- 2 snufjes zwarte peper gemalen
- 2 flinke scheuten extra vierge olijfolie
Bereiding
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Doe een scheut olie in de pan. Fruit de ui glazig. Voeg pas op het eind de knoflook toe.
- Was en rasp de citroen. Pers het sap eruit. Voeg de rasp toe aan ui.
- Vermaal de bloemkool tot rijst. Dit kan in een grote keukenmachine met de S-messen.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en een scheut olie. Schep een paar keer om zodat de smaken mengen. Voeg de peper toe en het citroensap.
- Ris de blaadjes tijm zoveel mogelijk van de takjes en voeg toe. Af en toe een dun, jong takje in de risotto is niet erg.
- Laat 6 tot 7 minuten op middenhoog vuur stoven.
- Rasp de kaas.
- Zet het vuur wat achter. Voeg de kaas toe en laat smelten.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!