| | | |

Bloemkoolrisotto met Pecorino, tijm en citroen

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Hét alternatief van een gewone risotto maar dan van bloemkoolrijst. Lekker met Pecorino (lactosevrije schapenkaas). En de frisse smaken van tijm en citroen.

Pecorino

Ik heb lang zuivelvrij gegeten maar inmiddels kan ik geiten- en schapenkaas verdragen. Pecorino is een lactosevrije schapenkaas. Hoef je iets op koemelk of lactose te letten dan kun je iedere andere licht pittige kaas nemen, zoals Parmezaan.

Citroen

Je gebruikt het sap en de rasp van een citroen. Je kunt daarom het beste een biologische citroen nemen. Was de citroen ook dan nog grondig voor gebruik.

Bloemkoolrisotto met Pecorino, tijm en citroen

Marjolein
Heerlijke koolhydraatarme risotto van bloemkoolrijst. Met Pecorino en de klassieke combinatie van rijm en citroen.
5 van 1 stem
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept, Doordeweeks, Kerst
Gang Bijgerechten, Hoofd: vega
Keuken Europees, Italiaans
Porties 2 personen
Calorieën 282 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 300 gr bloemkool
  • 1 citroen
  • 1 handvol verse tijm
  • 100 gr Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 snufjes zout
  • 2 snufjes zwarte peper gemalen
  • 2 flinke scheuten extra vierge olijfolie

Bereiding
 

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Doe een scheut olie in de pan. Fruit de ui glazig. Voeg pas op het eind de knoflook toe.
  • Was en rasp de citroen. Pers het sap eruit. Voeg de rasp toe aan ui.
  • Vermaal de bloemkool tot rijst. Dit kan in een grote keukenmachine met de S-messen.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en een scheut olie. Schep een paar keer om zodat de smaken mengen. Voeg de peper toe en het citroensap.
  • Ris de blaadjes tijm zoveel mogelijk van de takjes en voeg toe. Af en toe een dun, jong takje in de risotto is niet erg.
  • Laat 6 tot 7 minuten op middenhoog vuur stoven.
  • Rasp de kaas.
  • Zet het vuur wat achter. Voeg de kaas toe en laat smelten.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 282kcal | Koolhydraten: 15gr | Eiwitten: 20gr | Vetten: 15gr | Verzadigd vet: 9g | MO vet: 1g | EO vet: 5g | Vezels: 6gr | Vitamine A: 250IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 106mg | Vitamine D: 0.3µg | Vitamine E: 0.5mg | Natrium: 1230mg | Magnesium: 56mg | Kalium: 667mg | Calcium: 600mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 106µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 474mg | Selenium: 9µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven