| | | | | | | | | | |

Bloemkoolrijst met bosui en rode peper

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Bloemkoolrijst met bosui en rode peper. Een simpel recept voor een snel te maken, neutraal bijgerechtje bij Aziatische groente-, vlees- of visgerechten.

Bloemkoolrijst kun je kant en klaar kopen, maar het is in de keukenmachine erg eenvoudig om zelf te maken. Gebruik ook de stronken. Afhankelijk van je keukenmachine kan het handig zijn de stronken en de roosjes apart te vermalen.

Dieet en ‘vrij van’

Dit recept is koolhydraatarm en vegan.

Rode peper wordt meestal met mate gegeten binnen een paleo dieet. Voor strikt paleo, AIP en ‘vrij van’ nachtschade weglaten.

Voor AIP en ‘vrij van’ zaden geen sesamolie gebruiken.

Paleo en ‘vrij van’ soja en peulvruchten bij gebruik kokos amino’s in plaats van sojasaus. Voor glutenvrij: Kikkoman heeft een glutenvrije sojasaus (blauwe dop). Kokos amino’s zijn altijd glutenvrij Niet in de supermarkt verkrijgbaar, wel online (bv van Pit&Pit of Ahealthylife)

Bloemkoolrijst met bosui en rode peper

Marjolein
Bloemkoolrijst met bosui en rode peper. Een simpel recept voor een snel te maken, neutraal bijgerechtje bij Aziatische groente-, vlees- of visgerechten.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Paleo, Vegan
Trefwoord Doordeweeks, Umami
Gang Bijgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch, Chinees, Indonesisch, Thais
Porties 1 persoon
Calorieën 71 kcal

Benodigdheden

  • bakpan, spatel, keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gr bloemkool gemalen
  • 1 bosui
  • 1/4 rode peper (Chili of Spaanse)
  • 2 teentjes knoflook
  • kokosolie om in te bakken
  • of milde olijfolie

Optioneel

  • scheutje (glutenvrije) sojasaus, tamari of kokosamino’s
  • 2 druppels sesamolie

Bereiding
 

  • Warm de pan op en doe er een lepel kokosolie of een flinke scheut milde olijfolie in.
  • Snij de rode peper. Bak de bloemkoolrijst met de rode peper (in totaal zo'n 3 minuten).
  • Pers de knoflook en voeg toe.
  • Snij de bosui en voeg op het laatst toe, bak nog een half minuutje mee.
  • Voeg eventueel naar smaak nog sojasaus en sesamolie toe.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)

Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Bloemkoolrijst kun je kant en klaar kopen, maar het is in de keukenmachine erg eenvoudig om zelf te maken. Gebruik ook de stronken.
Afhankelijk van je keukenmachine kan het handig zijn de stronken en de roosjes apart te vermalen.

Voedingswaarde

Calorieën: 71kcal | Koolhydraten: 5gr | Eiwitten: 4gr | Vetten: 3gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 1g | EO vet: 1g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 227IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine C: 91mg | Vitamine E: 0.3mg | Natrium: 104mg | Magnesium: 28mg | Kalium: 528mg | Calcium: 47mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 96µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 80mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept