Bloemkoolrijst met bosui en rode peper
Bloemkoolrijst met bosui en rode peper. Een simpel recept voor een snel te maken, neutraal bijgerechtje bij Aziatische groente-, vlees- of visgerechten.
Bloemkoolrijst kun je kant en klaar kopen, maar het is in de keukenmachine erg eenvoudig om zelf te maken. Gebruik ook de stronken. Afhankelijk van je keukenmachine kan het handig zijn de stronken en de roosjes apart te vermalen.
Dieet en ‘vrij van’
Dit recept is koolhydraatarm en vegan.
Rode peper wordt meestal met mate gegeten binnen een paleo dieet. Voor strikt paleo, AIP en ‘vrij van’ nachtschade weglaten.
Voor AIP en ‘vrij van’ zaden geen sesamolie gebruiken.
Paleo en ‘vrij van’ soja en peulvruchten bij gebruik kokos amino’s in plaats van sojasaus. Voor glutenvrij: Kikkoman heeft een glutenvrije sojasaus (blauwe dop). Kokos amino’s zijn altijd glutenvrij Niet in de supermarkt verkrijgbaar, wel online (bv van Pit&Pit of Ahealthylife)
Bloemkoolrijst met bosui en rode peper
Benodigdheden
- bakpan, spatel, keukenmachine
Ingrediënten
- 150 gr bloemkool gemalen
- 1 bosui
- 1/4 rode peper (Chili of Spaanse)
- 2 teentjes knoflook
- kokosolie om in te bakken
- of milde olijfolie
Optioneel
- scheutje (glutenvrije) sojasaus of tamari
- 2 druppels sesamolie
Bereiding
- Warm de pan op en doe er een lepel kokosolie of een flinke scheut milde olijfolie in.
- Snij de rode peper. Bak de bloemkoolrijst met de rode peper (in totaal zo'n 3 minuten).
- Pers de knoflook en voeg toe.
- Snij de bosui en voeg op het laatst toe, bak nog een half minuutje mee.
- Voeg eventueel naar smaak nog sojasaus en sesamolie toe.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!