| | |

Koolhydraatarme bloemkoolpuree met olijfolie en amandelpasta.

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Heerlijke bloemkoolpuree als koolhydraatarme vervanger van aardappelpuree. Door het gebruik van extra vierge olijfolie, amandelpasta en simpele kruiden krijgt het veel smaak en textuur. Zo mis je de aardappels niet en kun je ook als je koolhydraatarm eet gewoon genieten van heerlijke puree bij je vlees en groente.

Lekker met

Bijvoorbeeld bij een ossobuco of coq au vin.

Andere koolhydraatarme puree

Deze puree lijkt op de bloemkoolhummus. De hummus bevat tahin en specerijen uit het Midden-Oosten. Deze puree is wat zoeter en combineert goed met gerechten waarin meer Europese (groene) kruiden gebruikt worden.

Kijk ook eens naar deze lowcarb alternatieven voor aardappelpuree:

Is amandelpasta koolhydraatarm?

Amandelpasta is een natuurproduct en kan variëren in voedingswaarde, waaronder koolhydraten. De meeste amandelpasta is vreemd genoeg net iets meer dan 5 gr khd per 100 gram, terwijl amandelen daar onder zitten. Toch wordt het algemeen gezien als koolhydraatarm. Lowcarbcenter heeft amandelpasta van nut&me, deze bevat 10,1 gr koolhydraten. Puur Mieke heeft amandelpasta van Terrasana, deze bevat 10,4 gr khd.

Tahin

Je kunt ook tahin (sesampasta) gebruiken in plaats van amandelpasta. De tahin van nut&me is het laagst in koolhydraten (1,9 gr khd). Deze is verkrijgbaar bij Lowcarbcenter. Ook Terrasana heeft een fijne tahin.

Koolhydraatarme bloemkoolpuree met olijfolie en amandelpasta

Marjolein
Bloemkoolpuree van gegrilde bloemooloroosjes met extra vierge olijfolie, wat citroensap en amandelpasta. De perfecte koolhydraatarme en paleo vervanger van aardappelpuree.
5 van 2 stemmen
Bereiding 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Kerst
Gang Bijgerechten
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 96 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Optioneel

  • 2 el amandelschaafsel geroosterd

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 240 graden.
  • Breek de bloemkool in roosjes. Meng in een kom met de kruiden en de milde olijfolie. Leg op de bakplaat en rooster in 30 minuten. Eventueel halverwege even omdraaien. Laat daarna afkoelen.
  • Meng de bloemkool met de amandelpasta, de olijfolie en het citroensap tot een zachte puree
  • Eventueel garneren met wat geroosterd amandelschaafsel en wat extra olijfolie. Amandelschaafsel roosteren in een hete pan zonder olie, wel even erbij bijven (kan hard gaan).

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 96kcal | Koolhydraten: 3gr | Eiwitten: 6gr | Vetten: 3gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 0.5g | EO vet: 2g | Vezels: 6gr | Vitamine A: 148IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 133mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 91mg | Magnesium: 45mg | Kalium: 841mg | Calcium: 66mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 158µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 129mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven