| | | | |

Koolhydraatarme bloemkool snack: hartige ‘koekjes’ met kaas

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Simpel, maar o zo lekker! Van alleen bloemkool en kaas. Je gebruikt gekookte bloemkoolroosjes die je plet met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. Zowel aan de onderkant als bovenop komt kaas en dat gaat de oven. Verder heb je alleen wat specerijen nodig.

Deze koekjes zijn een koolhydraatarme variant op de hartige aardappelkoekjes met kaas. Beide zijn glutenvrij.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en koolhydraatarm

Koolhydraatarme bloemkool snack: hartige ‘koekjes’ met kaas

Marjolein
Een koolhydraatarme hartige snack: 'koekjes' van smashed bloemkoolroosjes met kaas uit de oven. Ook lekker als ontbijt of bijgerecht.
5 van 2 stemmen
Bereiding 1 uur
Totale tijd 1 uur
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks
Gang Bijgerechten, Hartige snacks, Lunch, Ontbijt
Keuken Europees
Porties 10 koekjes
Calorieën 59 kcal

Benodigdheden

  • oven op 200 graden
  • glas met platte bodem
  • (blok)rasp

Ingrediënten
  

  • 325 gr bloemkool
  • 75 gr Pecorino
  • 50 gr Kaas wat jongere smeltkaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl milde olijfolie

Bereiding
 

  • Maak 10 roosjes los van de 'stam'. Kook de roosjes 15 minuten. Laat daarna afkoelen.
  • Warm de oven voor op 200 graden. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Rasp de kaas. Hou de Pecorino en jonge smeltkaas apart. Meng de Pecorino met de kruiden.
  • Neem ongeveer 50 gram (=2/3) van de Pecorino en maak 10 gelijke rondjes op de bakplaat.
  • Leg op ieder hoopje of cirkeltje kaas een bloemkoolroosje. Plet het roosje met de achterkant van een glas tot ongeveer een halve centimeter dik. Druk niet helemaal door, je hebt nog iets van de verbindende structuur nodig.
  • Sprenkel de rest van de Pecorino op de geplette roosjes. Daarna ook de jonge kaas.
  • Schuif 20 minuten de oven in.
  • Haal daarna uit de oven. Ververs het bakpapier. Leg de koekjes omgekeerd terug en bak nog een kwartier.
  • Laat afkoelen op een rooster.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 59kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 4gr | Vetten: 4gr | Verzadigd vet: 2g | MO vet: 0.1g | EO vet: 1g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 160IU | Vitamine B1: 0.02mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 16mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 0.2mg | Natrium: 134mg | Magnesium: 10mg | Kalium: 113mg | Calcium: 123mg | Koper: 0.02mg | Foliumzuur: 20µg | IJzer: 0.2mg | Fosfor: 95mg | Selenium: 3µg | Zink: 0.5mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven