Koolhydraatarme bloemkool snack: hartige ‘koekjes’ met kaas
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Simpel, maar o zo lekker! Van alleen bloemkool en kaas. Je gebruikt gekookte bloemkoolroosjes die je plet met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. Zowel aan de onderkant als bovenop komt kaas en dat gaat de oven. Verder heb je alleen wat specerijen nodig.
Deze koekjes zijn een koolhydraatarme variant op de hartige aardappelkoekjes met kaas. Beide zijn glutenvrij.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij en koolhydraatarm
Koolhydraatarme bloemkool snack: hartige ‘koekjes’ met kaas
Een koolhydraatarme hartige snack: 'koekjes' van smashed bloemkoolroosjes met kaas uit de oven. Ook lekker als ontbijt of bijgerecht.
Benodigdheden
- oven op 200 graden
- glas met platte bodem
- (blok)rasp
Ingrediënten
- 325 gr bloemkool
- 75 gr Pecorino
- 50 gr Kaas wat jongere smeltkaas
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl milde olijfolie
Bereiding
- Maak 10 roosjes los van de 'stam'. Kook de roosjes 15 minuten. Laat daarna afkoelen.
- Warm de oven voor op 200 graden. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
- Rasp de kaas. Hou de Pecorino en jonge smeltkaas apart. Meng de Pecorino met de kruiden.
- Neem ongeveer 50 gram (=2/3) van de Pecorino en maak 10 gelijke rondjes op de bakplaat.
- Leg op ieder hoopje of cirkeltje kaas een bloemkoolroosje. Plet het roosje met de achterkant van een glas tot ongeveer een halve centimeter dik. Druk niet helemaal door, je hebt nog iets van de verbindende structuur nodig.
- Sprenkel de rest van de Pecorino op de geplette roosjes. Daarna ook de jonge kaas.
- Schuif 20 minuten de oven in.
- Haal daarna uit de oven. Ververs het bakpapier. Leg de koekjes omgekeerd terug en bak nog een kwartier.
- Laat afkoelen op een rooster.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)
Voedingswaarde
Calorieën: 59kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 4gr | Vetten: 4gr | Verzadigd vet: 2g | MO vet: 0.1g | EO vet: 1g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 160IU | Vitamine B1: 0.02mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 16mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 0.2mg | Natrium: 134mg | Magnesium: 10mg | Kalium: 113mg | Calcium: 123mg | Koper: 0.02mg | Foliumzuur: 20µg | IJzer: 0.2mg | Fosfor: 95mg | Selenium: 3µg | Zink: 0.5mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!