| | | | |

Bloemkoolrisotto met kastanje champignons

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Hét alternatief van een gewone risotto maar dan van bloemkoolrijst. Lekker met Parmezaanse kaas of Pecorino (lactosevrije schapenkaas). En met heerlijke gebakken champignons.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en koolhydraatarm.

Bloemkoolrisotto met kastanje champignons

Marjolein
Heerlijke koolhydraatarme risotto van bloemkoolrijst. Met Parmezaanse kaas (of Pecorino) en heerlijk gebakken kastanje champignons.
5 van 2 stemmen
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept, Doordeweeks, Kerst
Gang Bijgerechten, Hoofd: vega
Keuken Europees, Italiaans
Porties 2 personen
Calorieën 293 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 300 gr bloemkool
  • 250 gr kastanje champignons
  • 100 gr Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 snufjes zout
  • 2 snufjes zwarte peper gemalen
  • 1 el groene kruiden salie, tijm of oregano
  • 3 flinke scheuten extra vierge olijfolie

Bereiding
 

  • Snij de champignons in iets dikkere plakken dan hou jij ze wilt eten: ze slinken nog. Als ze erg vies zijn eerst even schoon borstelen.
  • Bak op redelijk hoog vuur mooi bruin rondom. Strooi halverwege het zout erop.
  • Laat de champignons uitlekken in een zeefje of vergiet. Maar vang het vocht wel op!
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook.
  • Doe weer een scheut olie in de pan. Fruit de ui glazig. Voeg pas op het eind de knoflook toe.
  • Vermaal de bloemkool tot rijst. Dit kan in een grote keukenmachine met de S-messen.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en een scheut olie. Schep een paar keer om zodat de smaken mengen. Voeg de peper toe en de groene kruiden.
  • Voeg het opgevangen sap van de champignons toe. Je hebt 3 tot 4 eetlepels vocht nodig. Kom je tekort: dan aanvullen met water.
  • Laat 6 tot 7 minuten op middenhoog vuur stoven.
  • Rasp de kaas.
  • Zet het vuur wat achter. Voeg de kaas toe en laat smelten.
  • Schep de champignons erdoor.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 293kcal | Koolhydraten: 16gr | Eiwitten: 23gr | Vetten: 15gr | Verzadigd vet: 9g | MO vet: 1g | EO vet: 5g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 214IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 77mg | Vitamine D: 0.4µg | Vitamine E: 0.4mg | Natrium: 1236mg | Magnesium: 62mg | Kalium: 1149mg | Calcium: 607mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 131µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 615mg | Selenium: 41µg | Zink: 3mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven