| | | | |

Indiase curry van kikkererwten met bloemkool (gobi)

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Deze vegan bloemkool curry is één van de weinige gerechten waarbij ik vlees of vis echt niet mis. Het is mijn standaard snelle curry als ik alleen iets voor mezelf maak. Als ik iets gezonds en verwarmends wil eten maar niet lang in de keuken wil staan. Alle ingrediënten heb ik meestal wel in huis. De bloemkool komt uit de vriezer, de kikkererwten uit de voorraadkast. In de koelkast staat meestal wel (plantaardige) yoghurt. En uien en gember liggen standaard in een schaal op het aanrecht.

Zin in een andere curry met peulvruchten? Kijk dan ook eens bij mijn:

Yoghurt

Als je zuivel eet kun je deze curry natuurlijk gewoon met yoghurt maken. Dan liefst dikke Griekse of Turkse yoghurt. Zelf maakte ik hem altijd met amandel yoghurt. Dat kan ik bij mijn supermarkt niet meer krijgen. Op de foto heb ik het daarom gemaakt met soja yoghurt. Kokos en haver yoghurt zouden ook prima moeten kunnen.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatbeperkt en vegan.

‘Vrij van’ zuivel, noten, (pseudo)granen en soja afhankelijk van gekozen yoghurt.

Indiase curry van kikkererwten met bloemkool (gobi)

Marjolein
Heerlijke basic vegan curry met bloemkool, kikkererwten, ui, gember en knoflook. En specerijen als korianderzaad, kurkuma en komijn. Afgemaakt met (plantaardige) yoghurt.
5 van 2 stemmen
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Eénpans
Gang Bijgerechten, Hoofd: vega, Lunch
Keuken Indiaas, Middenoosters
Porties 1 persoon
Calorieën 510 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 klein blikje kikkererwten van 200 gram
  • 150 gr bloemkool in kleine roosjes
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • stukje verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl tomatenpuree
  • 3 el yoghurt, zuivel of plantaardig
  • 1 el chilivlokken
  • 2 tl korianderzaad gemalen
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder liefst gerookt
  • 1 mespuntje zwarte peper korrels
  • milde olijfolie om in te bakken
  • of kokosolie om in te bakken

Bereiding
 

  • Haal de bloemkool uit de vriezer. Meestal zijn dit al kleine roosjes. Als je verse bloemkool gebruikt in kleine roosjes breken, even wassen en laten uitlekken.
  • Snipper de ui en bak glazig.
  • Pers de knoflook. Rasp de gember. Voeg beide toe. Bak even mee.
  • Voeg alle specerijen toe en bak kort mee. Het mengsel wordt nu wat droog. Dat mag bij een Indiase curry, je blust het zometeen af.
  • Snij de tomaat in stukjes en voeg toe. Het harde stukje waar het steeltje heeft gezeten mag eruit, de zaadlijsten en het vocht mogen mee.
  • Voeg de bloemkool toe, samen met de tomatenpuree en het hele blik kikkererwten, inclusief aquafaba (het vocht). Laat 10 minuutjes tot een kwartier pruttelen.
  • Zet het vuur uit en roer de yoghurt erdoor.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 510kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven