Lowcarb bieten salade met grapefruit, rode peper, rucola, walnoot & feta
Een verrassende salade van rode biet, grapefruit, rode peper, walnoten en romige (plantaardige) feta. Heerlijk bij de BBQ maar ik lunch er ook vaak mee. Lowcarb, maar koolhydraatbeperkt en niet strikt koolhydraatarm door de grapefruit.
Rode bietjes
Bietjes kun je natuurlijk zelf koken. Maar soms maak ik het mezelf gemakkelijk met kant en klaar. Bij de supermarkt zijn biologische vacuüm verpakte gekookte bietjes te koop. Met bietjes is overigens wel iets geks aan de hand. De één schaart ze onder koolhydraatarm terwijl de ander zegt dat ze toch echt koolhydraatbeperkt zijn. En weet je wat… Ze hebben allebei gelijk. Rauw bevatten ze 6 gr khd per 100 gram en gekookt nog maar 4,8.

Bieten salade met grapefruit, rode peper, rucola, walnoot en feta
Benodigdheden
- kom of bord, mes
Ingrediënten
- 1 rode biet gekookt
- ½ grapefruit
- 50 gr feta, zuivel of plantaardig
- 40 gr rucola
- ½ rode peper (Chili of Spaanse)
- 1 handje walnoten
- ½ citroensap
- 1 el walnootolie
Voor vrij van nachtschade
- variant GEEN rode peper
Bereiding
- Doe de rucola in een schaaltje.
- Knijp een halve citroen of hele limoen uit en sprenkel samen met een scheutje walnootolie over de rucola. Even mengen
- Snij de rode biet in stukjes. Schil de grapefruit en snij in stukjes. Snij het pepertje heel fijn. Meng alles met de rucola.
- Verdeel de feta erover. Verbrokkel een handje walnoten en verdeel ook over de salade.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!