Lowcarb bananenijs met amandelpasta en een krokant laagje van chocola en pecan
Dit is zo’n grappig ijsje! Je smeert gewoon een halve banaan in met amandelpasta (of andere notenpasta of pindakaas). Goed koud laten worden in de vriezer en vervolgens in gesmolten chocola met stukjes pecannoot dopen. De gezondste Magnum die ik ken!

Pure chocola
Je kunt de muffins aftoppen met pure chocola. Pure chocola is wat makkelijker lowcarb te krijgen dan gewone chocola, je kunt zelfs repen uit de supermarkt nemen. Maar let op: de meeste pure chocola bevat nog koolhydraten en soms zelfs suikers. Ook als erop staat ‘low carb’, ‘keto friendly’ of ‘koolhydraatarm’. De laagste in koolhydraten die ik ken is Funky Fat Choc (5,6 gr khd per 100 gram). Onder meer te koop bij Puur Mieke. Kijk hier voor pure chocoladerepen van Sukrin of van Steviala, of voor de melties van Steviala bij Lowcarbcenter.
Pecan
In tegenstelling tot de amandelen bij een Magnum gebruik ik pecannoten. Die zijn net iets krokanter en luchtiger dan amandelen. Ze worden het lekkerst als je ze even roostert met wat zout.
Amandelpasta
Amandelpasta is een natuurproduct en kan variëren in voedingswaarde, waaronder koolhydraten. De meeste amandelpasta is vreemd genoeg net iets meer dan 5 gr khd per 100 gram. Toch wordt het algemeen gezien als koolhydraatarm. Lowcarbcenter heeft amandelpasta van nut&me, deze bevat 10,1 gr koolhydraten. Puur Mieke heeft amandelpasta van Terrasana, deze bevat 10,4 gr khd.

Lowcarb bananenijs met amandelpasta en een krokant laagje van chocola en pecan
Benodigdheden
- 2 lange satéprikkers met platte onderkant
- vriezer
- cakeblik
- bakpapier
- vijzel
- koekenpan
- au bain marie pan met kom
- lang glas om te dopen, bijvoorbeeld champagne glas
- mes of lepeltje
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 grote el amandelpasta of andere notenpasta of pindakaas
- 100 gr pure chocola
- 1 handje pecannoten
- 2 flinke snuffen (Keltisch zee)zout
Bereiding
- Pel de banaan en snij doormidden.
- Smeer in met de amandelpasta.
- Leg op bakpapier in een langwerpige houder zoals een cakeblik. Zet het blik in de vriezer. Laat goed koud worden, minimaal een uur maar liever diep gevroren.
- Verkruimel de pecannoten. Rooster ze in de koekenpan met het zout.
- Smelt de chocola au bain Marie. Voeg de noten toe. Giet in een hoog, smal glas of beker.
- Haal de banaan uit de vriezer en doop ze één voor één in de chocola. Leg ze weer op een schoon stuk bakpapier en zet terug in de vriezer. Laat diep bevriezen.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!