Bananenijsjes met amandelpasta en een krokant laagje van chocola en pecan
Dit is zo’n grappig ijsje! Je smeert gewoon een halve banaan in met amandelpasta (of andere notenpasta of pindakaas). Goed koud laten worden in de vriezer en vervolgens in gesmolten chocola met stukjes pecannoot dopen. De gezondste Magnum die ik ken!
Chocola
Ik gebruikte zelf pure keto chocola zonder suiker en zonder melk. Daar is ook de berekening op gebaseerd. Gezoet met erythritol en met een basis van kokosmelk in plaats van gewone melk. Het heet Funky Fat Choc. Je kunt het met 10% korting bestellen op de website van Funky Fat Foods met kortingscode Eetlekkeranders10 . Maar je kunt iedere pure chocola (>70%) nemen die je normaal gebruikt.
Pecan
In tegenstelling tot de amandelen bij een Magnum gebruik ik pecannoten. Die zijn net iets krokanter en luchtiger dan amandelen. Ze worden het lekkerst als je ze even roostert met wat zout.
Amandelpasta
Amandelpasta krijg je door amandelen lang te malen. Eerst tot meel, daarna komt de olie vrij en krijg je pasta. Maar je kunt het uiteraard ook gewoon in de winkel kopen. Je kunt iedere andere notenpasta gebruiken die jij lekker vindt. Eventueel ook 100% pindakaas.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij en koolhydraatbeperkt. Zuivelvrij, paleo en vegan afhankelijk van de gekozen chocola.
Bananenijsjes met amandelpasta en een krokant laagje van chocola en pecan
Benodigdheden
- 2 lange satéprikkers met platte onderkant
- vriezer
- cakeblik
- bakpapier
- vijzel
- koekenpan
- au bain marie pan met kom
- lang glas om te dopen, bijvoorbeeld champagne glas
- mes of lepeltje
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 grote el amandelpasta of andere notenpasta of pindakaas
- 100 gr pure chocola
- 1 handje pecannoten
- 2 flinke snuffen (Keltisch zee)zout
Bereiding
- Pel de banaan en snij doormidden.
- Smeer in met de amandelpasta.
- Leg op bakpapier in een langwerpige houder zoals een cakeblik. Zet het blik in de vriezer. Laat goed koud worden, minimaal een uur maar liever diep gevroren.
- Verkruimel de pecannoten. Rooster ze in de koekenpan met het zout.
- Smelt de chocola au bain Marie. Voeg de noten toe. Giet in een hoog, smal glas of beker.
- Haal de banaan uit de vriezer en doop ze één voor één in de chocola. Leg ze weer op een schoon stuk bakpapier en zet terug in de vriezer. Laat diep bevriezen.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!