|

Lowcarb bananenijs met amandelpasta en een krokant laagje van chocola en pecan

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Dit is zo’n grappig ijsje! Je smeert gewoon een halve banaan in met amandelpasta (of andere notenpasta of pindakaas). Goed koud laten worden in de vriezer en vervolgens in gesmolten chocola met stukjes pecannoot dopen. De gezondste Magnum die ik ken!

bananenijsje met amandelpasta chocoladelaagje en pecan noten

Pure chocola

Je kunt de muffins aftoppen met pure chocola. Pure chocola is wat makkelijker lowcarb te krijgen dan gewone chocola, je kunt zelfs repen uit de supermarkt nemen. Maar let op: de meeste pure chocola bevat nog koolhydraten en soms zelfs suikers. Ook als erop staat ‘low carb’, ‘keto friendly’ of ‘koolhydraatarm’. De laagste in koolhydraten die ik ken is Funky Fat Choc (5,6 gr khd per 100 gram). Onder meer te koop bij Puur Mieke. Kijk hier voor pure chocoladerepen van Sukrin of van Steviala, of voor de melties van Steviala bij Lowcarbcenter.

Pecan

In tegenstelling tot de amandelen bij een Magnum gebruik ik pecannoten. Die zijn net iets krokanter en luchtiger dan amandelen. Ze worden het lekkerst als je ze even roostert met wat zout.

Amandelpasta

Amandelpasta is een natuurproduct en kan variëren in voedingswaarde, waaronder koolhydraten. De meeste amandelpasta is vreemd genoeg net iets meer dan 5 gr khd per 100 gram. Toch wordt het algemeen gezien als koolhydraatarm. Lowcarbcenter heeft amandelpasta van nut&me, deze bevat 10,1 gr koolhydraten. Puur Mieke heeft amandelpasta van Terrasana, deze bevat 10,4 gr khd.

Andere lowcarb ijsjes

Pistache ijsjes op basis van avocado

Lowcarb bananenijs met amandelpasta en een krokant laagje van chocola en pecan

Marjolein
Dit ijsje is gewoon een bevroren halve banaan! Het grappigste ijsje ooit. Insmeren met notenpasta, in de vriezer leggen. Daarna in gesmolten chocola met pecannootjes.
5 van 2 stemmen
Vooraf 5 minuten
Bereiding 1 uur
2de x vriezer 3 uur
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord IJs
Gang Toetjes
Keuken Europees
Porties 2 ijsjes
Calorieën 322 kcal

Benodigdheden

  • 2 lange satéprikkers met platte onderkant
  • vriezer
  • cakeblik
  • bakpapier
  • vijzel
  • koekenpan
  • au bain marie pan met kom
  • lang glas om te dopen, bijvoorbeeld champagne glas
  • mes of lepeltje

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Pel de banaan en snij doormidden.
  • Smeer in met de amandelpasta.
  • Leg op bakpapier in een langwerpige houder zoals een cakeblik. Zet het blik in de vriezer. Laat goed koud worden, minimaal een uur maar liever diep gevroren.
  • Verkruimel de pecannoten. Rooster ze in de koekenpan met het zout.
  • Smelt de chocola au bain Marie. Voeg de noten toe. Giet in een hoog, smal glas of beker.
  • Haal de banaan uit de vriezer en doop ze één voor één in de chocola. Leg ze weer op een schoon stuk bakpapier en zet terug in de vriezer. Laat diep bevriezen.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 322kcal | Koolhydraten: 13gr | Eiwitten: 4gr | Vetten: 22gr | Verzadigd vet: 13g | MO vet: 1g | EO vet: 7g | Vezels: 7gr | Vitamine A: 38IU | Vitamine B1: 0.03mg | Vitamine B2: 0.04mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine C: 5mg | Vitamine E: 0.1mg | Natrium: 391mg | Magnesium: 17mg | Kalium: 215mg | Calcium: 4mg | Koper: 0.05mg | Foliumzuur: 12µg | IJzer: 0.2mg | Fosfor: 16mg | Selenium: 1µg | Zink: 0.1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven