Lowcarb bananenbrood ontbijttaartje van amandelmeel
Makkelijk en snel ontbijttaartje van banaan, ei, amandelmeel en amandelpasta.
Is banaan koolhydraatarm?
Nee, absoluut niet, het bevat veel suiker. Maar als jij het in je dagwaarden in kunt passen is het wel koolhydraatabeperkt.
Andere recepten met banaan
Eet je binnen je koolhydraatbeperkte dieet vaker banaan? Kijk dan ook eens bij het bananenbrood taartje met havermout.
Griekse yoghurt
Amandelmeel bakt over het algemeen wel iets droger dan ander meel, daarom combineert een stukje van deze taart goed met wat (plantaardige) yoghurt. Notenmeel is ook enorm vullend. Een klein taartje als deze is met wat yoghurt erbij genoeg voor 4 porties. Ook geschikt voor onderweg, al vind ik deze warm het allerlekkerst.
Zoetstof met maple smaak
Ik neem dit taartje zelf zonder zoetstof toe te voegen. Wil jij het taartje wel wat zoetere? Neem dan een zoetstof. De beste zoetstoffen zijn pure stevia en witte erythritol. Om dit taartje net wat smeuïger te maken zou ik hier kiezen voor een zoetstof die lijkt op ahornsiroop, zoals Magicle Maple. Dit is een siroop van Steviala. Deze bevatten geen tot bijna geen koolhydraten.
Pure chocola
De meeste pure chocola bevat nog koolhydraten en soms zelfs suikers. Ook als erop staat ‘low carb’, ‘keto friendly’ of ‘koolhydraatarm’. Maar het is gelukkig ook koolhydraatarm en zuivelvrij te verkrijgen. Gezoet met erythritol en de basis is van kokosmelk in plaats van gewone melk. Het heet Funky Fat Choc. Je kunt het met 10% korting bestellen op de website van Funky Fat Foods met kortingscode Eetlekkeranders10
Bananenbrood ontbijttaartje van amandelmeel
Benodigdheden
- kleine springvorm (12 cm)
- oven op 180 graden
Ingrediënten
- 1 flinke banaan of 2 kleintjes
- 1 ei
- 75 gr amandelmeel
- 50 gr amandelpasta
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosolie
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 flinke snuf (Keltisch zee)zout
Optioneel
- 10 gr pure chocola
- 1 el siroop met zoetstof
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier. Vet de randjes licht in met wat kokosolie.
- Smelt de kokosolie.
- Prak de banaan in een kom. Breek het ei erbij.
- Meng het amandelmeel, het bakpoeder, het zout, de koek- en speculaaskruiden toe. Meng door het banaan ei mengsel.
- Meng de amandelpasta en de kokosolie door het beslag. Voeg eventueel de zoetstof toe.
- Breek de chocola in stukjes en leg bovenop, steek deels in het beslag.
- Zet een half uur in de oven.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!
Bedankt voor het recept. Heerlijke cake!
Wel leek 800 kcal me wat weinig gezien de ingrediëntenlijst. Ik kom na eigen berekening uit op ca. 1150 voor het hele taartje. En dat is zonder chocolade en met erythritol. Ik heb zelf 1/3e van het taartje op als ontbijt. Dan heb je een mooie hoeveelheid en zit je flink wat uren vol. Lekker!
Dankjewel! Leuk om te horen. Ja, ik gebruik een rekenmethode uit een Amerikaanse database. Maar ik twijfel of ik daarmee doorga want het klopt wel vaker niet met bv de Eetmeter….