Baked nuts met wilde bosbessen
Een koolhydraatarme en paleo variant op de baked oats. Ook wel keto baked oats genoemd. Ik noem het baked nuts. Een heerlijk ontbijtje van amandelmeel, walnoten en wilde bosbessen, dat met een eitje en wat kokosolie gebakken wordt in de oven. Het lijkt een beetje op een muffin, maar het blijft iets smeuïger. Alsof je cookie dough aan het snoepen bent. Maar dan gezond. Gezoet met erythritol en een beetje vanille, kaneel en kardemom.
Misschien vind je mijn baked nuts met framboos en paranoten of met courgette en pecannoten ook lekker.
Lekker smeuïg van binnen
In een muffin kan amandelmeel nog wel eens droog worden. Het voordeel van werken met een ramekin (bakje dat in de oven mag) is dat je deeg niet heel stevig hoeft te worden. Op die manier kan het wat smeuïger blijven.
Vanille
Ik gebruik vaak vanillepoeder omdat het wat sneller werkt dan een stokje opensnijden. Neem wel echte bourbonpoeder. Je kunt ook vanille extract gebruiken. Geen vanille essence of aroma, dat is meestal een kunstmatig geurtje of smaakje. En vanillesuiker is gewoon suiker met een smaakje.
Wilde bosbessen
Ik gebruik wilde bosbessen in plaats van gekweekte blauwe bessen omdat hier veel meer voedingstoffen in zitten. Daarnaast bevatten ze over het algemeen iets minder koolhydraten. Te vinden in de diepvries van Albert Heijn. Voordeel is dat je altijd bosbessen in huis hebt!
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, zuivelvrij, koolhydraatarm en paleo. Je kunt eventueel ook roomboter gebruiken.
Baked nuts met wilde bosbessen
Benodigdheden
- ovenbakje, ramekin
- oven op 180 graden
- kommetje om te mixen
Ingrediënten
- 40 gr amandelmeel
- 30 gr walnoten
- 40 gr wilde bosbes (blauwe bes) doosje uit de vriezer
- 1 tl kaneel
- ½ tl Bourbon vanille poeder
- ½ tl kardemom
- 1 ei
- 1 el kokosolie
Naar smaak
- 1 snufje zout
- ½ el erythritol
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Verkruimel de walnoten tot kleine brokjes. Meng met het amandelmeel, de vanille, de kaneel, de kardemom en een snufje zout. Voeg erythritol toe naar smaak, maar meer dan een halve eetlepel is echt niet nodig.
- Kluts het ei. Smelt de kokosolie. Voeg samen.
- Voeg de droge ingrediënten samen met het eimengsel. Voeg de bosbessen toe. Je hoeft deze niet eerst te laten ontdooien.
- Vul de ramekin of een ander klein bakje dat in de oven mag. Zet in de oven voor 15 minuten. Bij twijfel liever iets te kort dan te lang. Smeuïg van binnen is een baked nuts het lekkerst!
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!