| | | | | |

Baked nuts met wilde bosbessen

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een koolhydraatarme en paleo variant op de baked oats. Ook wel keto baked oats genoemd. Ik noem het baked nuts. Een heerlijk ontbijtje van amandelmeel, walnoten en wilde bosbessen, dat met een eitje en wat kokosolie gebakken wordt in de oven. Het lijkt een beetje op een muffin, maar het blijft iets smeuïger. Alsof je cookie dough aan het snoepen bent. Maar dan gezond. Gezoet met erythritol en een beetje vanille, kaneel en kardemom.

Misschien vind je mijn baked nuts met framboos en paranoten of met courgette en pecannoten ook lekker.

Lekker smeuïg van binnen

In een muffin kan amandelmeel nog wel eens droog worden. Het voordeel van werken met een ramekin (bakje dat in de oven mag) is dat je deeg niet heel stevig hoeft te worden. Op die manier kan het wat smeuïger blijven.

Vanille

Ik gebruik vaak vanillepoeder omdat het wat sneller werkt dan een stokje opensnijden. Neem wel echte bourbonpoeder. Je kunt ook vanille extract gebruiken. Geen vanille essence of aroma, dat is meestal een kunstmatig geurtje of smaakje. En vanillesuiker is gewoon suiker met een smaakje.

Wilde bosbessen

Ik gebruik wilde bosbessen in plaats van gekweekte blauwe bessen omdat hier veel meer voedingstoffen in zitten. Daarnaast bevatten ze over het algemeen iets minder koolhydraten. Te vinden in de diepvries van Albert Heijn. Voordeel is dat je altijd bosbessen in huis hebt!

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, zuivelvrij, koolhydraatarm en paleo. Je kunt eventueel ook roomboter gebruiken.

Baked nuts met wilde bosbessen

Marjolein
Een koolhydraatarme en paleo variant op de baked oats. Een heerlijk ontbijtje van amandelmeel, walnoten en wilde bosbessen, dat met een eitje en wat kokosolie gebakken wordt in de oven. Het lijkt een beetje op een muffin, maar het blijft iets smeuïger. Alsof je cookie dough aan het snoepen bent. Maar dan gezond. Gezoet met erythritol en een beetje vanille, kaneel en kardemom.
Glutenvrij, zuivelvrij, koolhydraatarm, paleo en vegan.
5 van 1 stem
Vooraf 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Paleo
Trefwoord Doordeweeks
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 1 baked nuts
Calorieën 520 kcal

Benodigdheden

  • ovenbakje, ramekin
  • oven op 180 graden
  • kommetje om te mixen

Ingrediënten
  

  • 40 gr amandelmeel
  • 30 gr walnoten
  • 40 gr wilde bosbes (blauwe bes) doosje uit de vriezer
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl Bourbon vanille poeder
  • ½ tl kardemom
  • 1 ei
  • 1 el kokosolie

Naar smaak

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Verkruimel de walnoten tot kleine brokjes. Meng met het amandelmeel, de vanille, de kaneel, de kardemom en een snufje zout. Voeg erythritol toe naar smaak, maar meer dan een halve eetlepel is echt niet nodig.
  • Kluts het ei. Smelt de kokosolie. Voeg samen.
  • Voeg de droge ingrediënten samen met het eimengsel. Voeg de bosbessen toe. Je hoeft deze niet eerst te laten ontdooien.
  • Vul de ramekin of een ander klein bakje dat in de oven mag. Zet in de oven voor 15 minuten. Bij twijfel liever iets te kort dan te lang. Smeuïg van binnen is een baked nuts het lekkerst!

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 520kcal | Koolhydraten: 7gr | Eiwitten: 19gr | Vetten: 45gr | Verzadigd vet: 5g | MO vet: 15g | EO vet: 4g | Vezels: 8gr | Vitamine A: 268IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine B12: 0.4µg | Vitamine C: 4mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 451mg | Magnesium: 57mg | Kalium: 234mg | Calcium: 153mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 53µg | IJzer: 3mg | Fosfor: 197mg | Selenium: 15µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven