| | |

Baked nuts met courgette en pecan

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Baked nuts is een heerlijk warm ontbijtje uit de iven. Het is de koolhydraatarme en paleo variant op de baked oats. Ook wel keto baked oats genoemd. Ik noem het baked nuts. Een heerlijk ontbijtje van amandelmeel, pecan noten en geraspte courgette, dat met een eitje en wat kokosolie gebakken wordt in de oven. Het lijkt een beetje op een muffin, maar het blijft iets smeuïger. Alsof je cookie dough aan het snoepen bent. Maar dan gezond. Gezoet met erythritol en een beetje kaneel en paprikapoeder.

Kijk ook eens naar mijn baked nuts met framboos en paranoot of wilde bosbessen.

Lekker smeuïg van binnen

In een muffin kan amandelmeel nog wel eens droog worden. Het voordeel van werken met een ramekin (bakje dat in de oven mag) is dat je deeg niet heel stevig hoeft te worden. Op die manier kan het wat smeuïger blijven.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, zuivelvrij, koolhydraatarm en paleo. Je kunt eventueel ook roomboter gebruiken.

Baked nuts met courgette en pecan

Marjolein
Een koolhydraatarme en paleo variant op baked oats. Een smeuïge muffin, maar dan in een bakje uit de oven. Lekker met amandelmeel, courgette, pecannoten en kaneel.
5 van 1 stem
Vooraf 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 1 baked nuts
Calorieën 539 kcal

Benodigdheden

  • ramekin ovenbakje
  • oven op 180 graden
  • kommetje om te mixen
  • rasp

Ingrediënten
  

Naar smaak

Voor vrij van nachtschade

  • variant GEEN paprikapoeder

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Verkruimel de pecannoten tot kleine brokjes. Bewaar er 2 of 3 voor bovenop.
  • Meng de noten met het amandelmeel, de kaneel, de paprikapoeder, het bakpoeder en een snufje zout.
  • Voeg erythritol toe naar smaak, maar meer dan een halve eetlepel is echt niet nodig.
  • Kluts het ei. Smelt de kokosolie. Voeg samen.
  • Voeg de droge ingrediënten samen met het eimengsel.
  • Was en rasp de courgette en voeg toe.
  • Vul de ramekin of een ander klein bakje dat in de oven mag. Zet in de oven voor 15 minuten. Bij twijfel liever iets te kort dan te lang. Smeuïg van binnen is een baked nuts het lekkerst!

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Voedingswaarde berekend met amandelmeel van Pit&Pit.

Voedingswaarde

Calorieën: 539kcal | Koolhydraten: 5gr | Eiwitten: 19gr | Vetten: 48gr | Verzadigd vet: 6g | MO vet: 6g | EO vet: 12g | Vezels: 9gr | Vitamine A: 827IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.4µg | Vitamine C: 7mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 560mg | Magnesium: 45mg | Kalium: 295mg | Calcium: 225mg | Koper: 0.4mg | Foliumzuur: 36µg | IJzer: 4mg | Fosfor: 197mg | Selenium: 15µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

    1. Ja, lekker he 😋 Ik denk dat ik het zelf niet zou doen. Het zit in een bakje, is wat smeuïg en niet heel stevig. En ik vind ze warm het lekkerst. Om mee te nemen denk ik eerder aan een cupcake van iets steviger beslag of een eimuffins. Die kunnen los, uit het vormpje.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven