| |

Aziatische komkommersalade (smashed cucumber) met chili olie

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Simpele Aziatische salade van komkommer en ui. Met een dressing van honing zoetstof, sojasaus, rijstazijn en sesamolie. En een knapperige topping van chili olie en geroosterd sesamzaad.

Smashed cucumber?

Als je wel eens komkommersalade maakt weet je dat de dressing makkelijk van plakjes komkommer afglijdt. Door eerst de komkommer even een paar flinke beuken te geven breekt hij van binnen ongelijkmatig. Als je de komkommer daarna in grove plakken snijdldt hecht de dressing beter! Deze truuk is vooral Chinees gebruik. Maar ik vind de Engelse vertaling het beste passen. Ik gebruik trouwens geen hamertje of zo, maar ik neem een klein borrelglaasje en soa met de onderkant.

Chili olie

Chili olie kun je heel makkelijk zelf maken. Je giet hete olie over chilivlokken en stukjes knoflook. Dat wordt heerlijk knapperig en de olie wordt smaakvol en lekker pittig. Hier vind je het recept voor chili olie. Ik had hier zelf de Szechuan versie. Heerlijk tintelend wordt je salade daarvan!

Aziatische komkommersalade (smashed cucumber)

Marjolein
Knapperige Aziatische salade van komkommer. Met een dressing van sojasaus, honingzoetstof, rijstazijn en sesamolie. En een topping van chili olie en sesamzaad.
5 van 2 stemmen
Vooraf 15 minuten
Bereiding 2 minuten
Totale tijd 17 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept, BBQ
Gang Salades
Keuken Aziatisch, Chinees
Porties 2 tot 4 personen
Calorieën 52 kcal

Benodigdheden

  • mengkom
  • keukenhamertje of borrelglaasje
  • knoflookpers
  • kommetjes
  • zeefje
  • keukenpapier

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Was de komkommer. Leg plat op je werkbank en geef er 3 tot 4 stevige klappen op. Ik gebruikte een klein borrelglaasje dat precies in mijn hand past. Het doel is de komkommer van binnenuit te scheuren en open te laten barsten. Niet tot moes slaan.
  • Snij de komkommer in grove plakken. Leg in een kom en overstroom met flink wat zout. Laat 15 minuten intrekken
  • Snij de ui in dunne halve ringetjes. Leg in een komkommer je en giet de rijstazijn erover. Laat 15 minuten intrekken.
  • Pers de knoflook heel fijn. Meng met de sojasaus, de honing zoetstof en de sesamolie tot een dikke dressing.
  • Spoel de komkommer af onder koud water. Ik doe dat in een zeefje. Een ijsbad mag ook. Dep daarna goed droog.
  • Meng de komkommer met de dressing.
  • Schep op een bord en top af met het sesamzaad en de chili olie

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 52kcal | Koolhydraten: 4gr | Eiwitten: 1gr | Vetten: 3gr | Verzadigd vet: 0.3g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 108IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.04mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine C: 5mg | Vitamine E: 0.4mg | Natrium: 253mg | Magnesium: 22mg | Kalium: 217mg | Calcium: 34mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 22µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 41mg | Selenium: 1µg | Zink: 0.4mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

3 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven