| |

Aziatische salade van gebakken kool met paprika, taugé, cashews en misodressing

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een simpele salade bomvol smaak! Witte kool of spitskool smaakt fris en knapperig als je het rauw ert. Als je het bakt ik olie behoudt het zijn stevigheid en krijgt het een heerlijk donkere en zoete smaak. Het combineert mooi met rode paprika en taugé. Maar vooral de dressing van miso, citroen maple syrup en een klein beetje sesamolie maakt deze salade tot een verrassend geheel. Ik gebruikte cashews als topping, maar je zou ook pinda, macademia of sesam kunnen gebruiken.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij. Lowcarb als je zoetstof gebruikt in plaats van echte ahornsiroop. Miso en cashewnoten zijn koolhydraatbeperkt.

Aziatische salade van gebakken kool met paprika, taugé, cashews en misodressing

Marjolein
Verassende Aziatische salade bomvol smaak: niet te zwaar maar wel diep, umami en zoet. Met gebakken kool, paprika en taugé en een dressing van miso, maple syrup, citroen en sesamolie.
5 van 2 stemmen
Vooraf 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks
Gang Salades
Keuken Aziatisch, Japans, Koreaans
Porties 2 personen
Calorieën 78 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 spitskool of witte kool
  • 1 rode paprika
  • 250 gr taugė
  • 1 citroen, sap van
  • 3 el (glutenvrije) witte miso
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl sesamolie
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 el milde olijfolie of andere neutrale olie zoals High Oleic zonnebloemolie of avocado olie

Voor koolhydraatbeperkt en suikervrij

Bereiding
 

  • Snij de spitskool in dunne repen. Bak op redelijk hoog vuur in flink wat olie.
  • Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij in stukjes. Als de kool wat begint te karameliseren kun je de paprika toevoegen. We maken de paprika alleen wat zachter.
  • Doe de taugé in een zeef of vergiet en schenk er kokend heet water over. Even blancheren kan ook (heel kort koken, even erin en er meteen weer uit). Spoel daarna af met koud water.
  • Meng de miso met de sesamolie, het citroensap en ahornsiroop.
  • Laat de kool/paprika koud worden of laat lauwwarm. Meng met de dressing. Meng de taugé erdoor.
  • Verdeel over de borden en top af met de cashews.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 78kcal | Koolhydraten: 9gr | Eiwitten: 5gr | Vetten: 2gr | Verzadigd vet: 0.4g | MO vet: 1g | EO vet: 1g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 1892IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine C: 99mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 66mg | Magnesium: 38mg | Kalium: 338mg | Calcium: 23mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 107µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 93mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven