Aziatische salade van gebakken kool met paprika, taugé, cashews en misodressing
Een simpele salade bomvol smaak! Witte kool of spitskool smaakt fris en knapperig als je het rauw ert. Als je het bakt ik olie behoudt het zijn stevigheid en krijgt het een heerlijk donkere en zoete smaak. Het combineert mooi met rode paprika en taugé. Maar vooral de dressing van miso, citroen maple syrup en een klein beetje sesamolie maakt deze salade tot een verrassend geheel. Ik gebruikte cashews als topping, maar je zou ook pinda, macademia of sesam kunnen gebruiken.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij. Lowcarb als je zoetstof gebruikt in plaats van echte ahornsiroop. Miso en cashewnoten zijn koolhydraatbeperkt.
Aziatische salade van gebakken kool met paprika, taugé, cashews en misodressing
Benodigdheden
- vergiet
- mengkommetje
- kleine garde of vork
- lang scherp mes
Ingrediënten
- 1 spitskool of witte kool
- 1 rode paprika
- 250 gr taugė
- 1 citroen, sap van
- 3 el (glutenvrije) witte miso
- 2 el ahornsiroop
- 1 tl sesamolie
- 2 handjes cashewnoten
- 2 el milde olijfolie of andere neutrale olie zoals High Oleic zonnebloemolie of avocado olie
Voor koolhydraatbeperkt en suikervrij
- 2 el maple syrup zoetstof GEEN echte ahornsiroop
Bereiding
- Snij de spitskool in dunne repen. Bak op redelijk hoog vuur in flink wat olie.
- Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij in stukjes. Als de kool wat begint te karameliseren kun je de paprika toevoegen. We maken de paprika alleen wat zachter.
- Doe de taugé in een zeef of vergiet en schenk er kokend heet water over. Even blancheren kan ook (heel kort koken, even erin en er meteen weer uit). Spoel daarna af met koud water.
- Meng de miso met de sesamolie, het citroensap en ahornsiroop.
- Laat de kool/paprika koud worden of laat lauwwarm. Meng met de dressing. Meng de taugé erdoor.
- Verdeel over de borden en top af met de cashews.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!