Avocado met gerookte kip, rucola en pijnboompitten

Een heerlijke salade van avocado. Een mooie en lekkere manier om je goede vetten binnen te krijgen. De smaak van avocado past erg goed bij gerookte kip. Met het zoetje van de tomaat en de pit van wat rucola een hele lekkere combinatie. Deze salade is koolhydraatbeperkt door de pijnboompitten. Maar met noten in plaats van pijnboompitten is de salade ook prima koolhydraatarm te maken.

Dieet en ‘vrij van’

Niet geheel vrij van ‘ei’ door het gebruik van mayonaise. Deze is te vervangen door dezelfde hoeveelheid (plantaardige) yoghurt of kwark.

‘Vrij van’ noten en pseudogranen afhankelijk van gekozen yoghurt/kwark. ‘Vrij van’ noten alleen bij de keus voor pijnboompitten, niet als gekozen wordt voor macademia of walnoten.

Hoewel tomaten behoren tot de nachtschade familie komen ze in veel paleo recepten voor. Eet je strikt paleo dan laat je ze weg. Als je zongerijpte tomaten neemt is het gehalte anti-nutriënten lager.

Je kunt dit recept koolhydraatbeperkt en koolhydraatarm maken. Cherrytomaatjes zijn wat hoger in koolhydraten dan gewone tomaat (3,9 tegenover 2,9) maar nog steeds prima geschikt voor een koolhydraatarm dieet.

Pijnboompitten hebben 14 gram khd per 100 gram en zijn dus koolhydraatbeperkt. Je kunt deze vervangen door macademia of walnoten.

Balsamico azijn is behoorlijk hoog in koolhydraten (variërend van 19 tot wel 25), dat kun je vervangen door appelazijn.

Avocado met gerookte kip, rucola en pijnboompitten

Marjolein
Een heerlijke salade van avocado. Een mooie en lekkere manier om je goede vetten binnen te krijgen. Koolhydraatbeperkt door de pijnboompitten. Met noten in plaats van pijnboompitten ook koolhydraatarm.
5 van 1 stem
Bereiding 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Lente en zomer
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën

Benodigdheden

  • koekenpan, kom, mes

Ingrediënten
  

  • 1 avocado
  • ½ gerookte kipfilet
  • 40 gr rucola
  • 10 cherry of snoeptomaatjes
  • 3 el pijnboompitten khb
  • of handje macademianoten kha
  • ½ el mayonaise ei! evt vervangen door extra yoghurt
  • ½ el yoghurt, zuivel of plantaardig
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • ½ el balsamico azijn khb
  • of ½ el witte azijn of appelciderazijn kha

Bereiding
 

  • Rooster de pijnboompitten of noten in de koekenpan.
  • Doe de rucola in een schaaltje. Meng de mayonaise met de kwark, olie en de azijn. Meng dit met de rucola.
  • Snij de kipfilet in stukjes, lepel de avocado uit in stukjes, halveer de tomaatjes. Meng dit samen met de pijnboompitjes door de rucola.

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept