Avocado salade met gerookte kip, rucola, tomaat en pijnboompitten
Een makkelijke en snelle salade met avocado. Een lekkere manier om je goede vetten binnen te krijgen. De smaak van avocado past erg goed bij gerookte kip. Met het zoetje van de tomaat en de pit van wat rucola een hele lekkere combinatie. Deze salade is koolhydraatbeperkt door de pijnboompitten. Maar met walnoten in plaats van pijnboompitten is de salade ook prima koolhydraatarm te maken.
Pijnboompitten vervangen
Pijnboompitten bevatten 14 gram khd per 100 gram en zijn dus koolhydraatbeperkt. Je kunt deze vervangen door walnoten.
Azijn voor de dressing
Voor de dressing gebruik ik balsamico azijn. Balsamico azijn is behoorlijk hoog in koolhydraten (variërend van 19 tot wel 25), dat kun je vervangen door appelazijn.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, zuivelvrij en paleo. Koolhydraatarm met walnoten en witte azijn.
Hoewel tomaten behoren tot de nachtschade familie komen ze in veel paleo recepten voor. Eet je strikt paleo dan laat je ze weg. Als je zongerijpte tomaten neemt is het gehalte anti-nutriënten lager.
Avocado salade met gerookte kip, rucola, tomaat en pijnboompitten
Benodigdheden
- kom
- mes
Ingrediënten
- 1 avocado
- ½ gerookte kipfilet
- 40 gr rucola
- 10 cherry of snoeptomaatjes
- 3 el pijnboompitten
- ½ el mayonaise
- ½ el yoghurt, zuivel of plantaardig
- 1 el extra vierge olijfolie
- ½ el balsamico azijn
Voor koolhydraatarm
- ½ el witte azijn of appelazijn GEEN balsamico
- 1 handje walnoten GEEN pijnboompitten
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten (of verkruimelde walnoten) in de koekenpan.
- Doe de rucola in een schaaltje. Meng de mayonaise met de kwark, olie en de azijn. Meng dit met de rucola.
- Snij de kipfilet in stukjes, lepel de avocado uit in stukjes, halveer de tomaatjes. Meng dit samen met de pijnboompitjes door de rucola.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heerlijk recept.
Dankjewel ❤️