| | | |

Avocado salade met gerookte kip, rucola, tomaat en pijnboompitten

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een makkelijke en snelle salade met avocado. Een lekkere manier om je goede vetten binnen te krijgen. De smaak van avocado past erg goed bij gerookte kip. Met het zoetje van de tomaat en de pit van wat rucola een hele lekkere combinatie. Deze salade is koolhydraatbeperkt door de pijnboompitten. Maar met walnoten in plaats van pijnboompitten is de salade ook prima koolhydraatarm te maken.

Pijnboompitten vervangen

Pijnboompitten bevatten 14 gram khd per 100 gram en zijn dus koolhydraatbeperkt. Je kunt deze vervangen door walnoten.

Azijn voor de dressing

Voor de dressing gebruik ik balsamico azijn. Balsamico azijn is behoorlijk hoog in koolhydraten (variërend van 19 tot wel 25), dat kun je vervangen door appelazijn.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, zuivelvrij en paleo. Koolhydraatarm met walnoten en witte azijn.

Hoewel tomaten behoren tot de nachtschade familie komen ze in veel paleo recepten voor. Eet je strikt paleo dan laat je ze weg. Als je zongerijpte tomaten neemt is het gehalte anti-nutriënten lager.

Avocado salade met gerookte kip, rucola, tomaat en pijnboompitten

Marjolein
Een heerlijke salade van avocado. Een mooie en lekkere manier om je goede vetten binnen te krijgen. Koolhydraatbeperkt door de pijnboompitten. Met walnoten in plaats van pijnboompitten ook koolhydraatarm.
5 van 1 stem
Bereiding 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Peulvruchten, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Lente en zomer
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 375 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 avocado
  • ½ gerookte kipfilet
  • 40 gr rucola
  • 10 cherry of snoeptomaatjes
  • 3 el pijnboompitten
  • ½ el mayonaise
  • ½ el yoghurt, zuivel of plantaardig
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • ½ el balsamico azijn

Voor koolhydraatarm

  • ½ el witte azijn of appelciderazijn GEEN balsamico
  • 1 handje walnoten GEEN pijnboompitten

Bereiding
 

  • Rooster de pijnboompitten (of verkruimelde walnoten) in de koekenpan.
  • Doe de rucola in een schaaltje. Meng de mayonaise met de kwark, olie en de azijn. Meng dit met de rucola.
  • Snij de kipfilet in stukjes, lepel de avocado uit in stukjes, halveer de tomaatjes. Meng dit samen met de pijnboompitjes door de rucola.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 375kcal | Koolhydraten: 10gr | Eiwitten: 7gr | Vetten: 31gr | Verzadigd vet: 5g | MO vet: 4g | EO vet: 21g | Vezels: 15gr | Vitamine A: 2074IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 65mg | Vitamine E: 5mg | Natrium: 52mg | Magnesium: 93mg | Kalium: 1497mg | Calcium: 108mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 224µg | IJzer: 3mg | Fosfor: 175mg | Selenium: 2µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven