| |

Ansjovis knoflookboter met zongedroogde tomaat

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Licht ziltige, pittige kruidenboter. Met lekker veel knoflook, extra vierge olijfolie, zongedroogde tomaatjes, wat chiliflakes en… ansjovis! Je waant je meteen op een terrasje ergens aan de Middellandse zee. Door de ansjovis krijgt deze knoflookboter net een licht umami smaakje. Door de chiliflakes net wat meer pit.

Ik vind het altijd fijn om deze boter te serveren met een simpele kruidenboter van knoflook, bieslook en peterselie. Voor de afwisseling, maar ook voor mensen die de umami of de pittigheid iets minder waarderen. En in mijn BBQ dips special vind je smeersels van verse groente en kruiden, zoals verschillende soorten tapenade, pesto, bloemkool en bietn hummus, baba ganoush en muhammara.

Makkelijk en snel te maken

Zelf knoflookboter maken is ontzettend makkelijk en ook veel sneller dan je misschien denkt. Een ander groot voordeel is dat je zelf op basis van je intoleranties kunt kiezen welk soort boter je gebruikt. Daarmee komt deze knoflookboter misschien sneller binnen de grenzen van wat je nog wél mag eten.

Roomboter

Neem een mooi volle roomboter of grasbotet.

Ansjovis

Ansjovis is een gezond vet visje. Wel behoorlijk zout, daarom heb je er weinig van nodig. In de supermarkt vind je tegenwoordig gelukkig ook verantwoord gevangen vis. Ik gebruik zelf die van Fishtales. Omdat je ansjovis eet met de graat krijg je ook ook net wat extra calcium binnen.

Ansjovis knoflookboter met zongedroogde tomaat

Marjolein
Heerlijke Mediterrane kruidenboter met knoflook, ansjovis, zongedroogde tomaat en extra vierge olijfolie.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Borrelen, Kerst
Gang Sauzen & dips
Keuken Europees, Grieks, Italiaans, Spaans
Porties 10 personen
Calorieën 185 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Optioneel

  • 1 el chilivlokken

Bereiding
 

  • Pers de knoflook zo fijn mogelijk. Snij de ansjovis en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
  • Meng samen met de olijfolie door de zachte boter. Liefst met een vork zodat je nog wat stukjes ansjovis en tomaat terugvindt in de boter. Eventueel met een kleine keukenmachine.
  • Zet in de koelkast. Liefst een nachtje, zodat de smaken er lekker in kunnen trekken. Maar de boter is ook heerlijk als je hem direct serveert.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 185kcal | Koolhydraten: 0.4gr | Eiwitten: 0.4gr | Vetten: 21gr | Verzadigd vet: 13g | MO vet: 1g | EO vet: 5g | Vezels: 0.1gr | Vitamine A: 659IU | Vitamine B1: 0.01mg | Vitamine B2: 0.01mg | Vitamine B6: 0.01mg | Vitamine B12: 0.04µg | Vitamine C: 0.4mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 163mg | Magnesium: 2mg | Kalium: 29mg | Calcium: 8mg | Koper: 0.01mg | Foliumzuur: 1µg | IJzer: 0.1mg | Fosfor: 10mg | Selenium: 1µg | Zink: 0.05mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

3 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven