Pannenkoeken van kokosmeel en banaan (zonder ei, zonder noten)
Lekkere fluffy American pancakes, ofwel dikke pannenkoekjes van kokosmeel, banaan, wat kokosmelk en een beetje arrowroot voor de binding. Deze pannenkoeken bevatten geen gluten, granen of peulvruchten en ook zonder ei, noten en zaden. Met een sausje van bramen en wat arrowroot.
Hou je wel van banaan, maar juist niet van kokosmeel? Kijk dan eens naar deze pannenkoekjes met alleen ei en banaan.
Of eet je juist geen banaan? Kijk dan eens naar deze pannenkoekjes met ei en kokosmeel.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatbeperkt, paleo en AIP.
Pannenkoeken van kokosmeel en banaan (zonder ei, zonder noten)
Benodigdheden
- 1 affiliate linkgrote PFAS vrije bakpan of
- 1 American pancakes pan
- spatel
- kom + vork
- (steel)pannetje optioneel: voor de saus
- zeef optioneel: voor de saus
Ingrediënten
- 2 banaan
- 30 gr kokosmeel = 2 flinke el met een kop
- 5 gr arrowroot = 4 flinke tl
- 80 tot 100 ml kokosmelk = 6 tot 8 el
- 1 tl Bourbon vanille poeder of 1 stokje
- 1 mespuntje kaneel
- 1 mespuntje kardemom
- 2 snufjes zout Himalaya of Keltisch zee
- kokosolie om in te bakken
Voor AIP en 'vrij van' zaden
- variant GEEN kardemom
Saus
- 125 gr bramen
- 2 tl arrowroot
Bereiding
- Meng het kokosmeel met de arrowroot, het zout en de specerijen.
- Prak de bananen en meng het meelmengsel erdoor.
- Meng de de kokosmelk erdoor, maar hou 1 of 2 eetlpels achter. Meng door elkaar. De consistentie die je wilt bereiken is een stuk zwaarder dan bij normale pannenkoeken. Het mag net een beetje uitlopen als je het in de pan doet zodat je een ronde vorm krijgt. Blijft het zonder uit te lopen in een hoopje liggen, dan meer melk gebruiken.
- Warm de pan op, doe de olie erin. Schep rustig 2 hoopjes in de pan (hoeveelheid juslepel met een kop erop). Laat daarbij het beslag vanuit het midden van het pannenkoekje langzaam uitvloeien.
- Bak de eerste kant in een minuut of 3 à 4 op half hoog vuur. Hoe meer melk je hebt gebruikt, des te langer duur het voordat de bovenkant stolt. Omdraaien als je er een gladde, platte spatel goed onder kunt schuiven.
- Bak de andere kant nog 2 tot 3 minuten.
Saus
- Warm de bramen op in een steelpannetje. Zeef de bramen zodat je geen pitjes in je saus krijgt.
- Doe daarna terug in de pan. Voeg de arrowroot toe en laat een klein beetje inkoken.
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!