Lowarb amandel chiapudding met luchtige mangomousse
Heerlijk toetje, of ontbijtje, van stevige amandel chiapudding met daar bovenop een luchtige mousse van mango. Lowcarb, maar niet strik koolhydraatarm. Koolhydraatbeperkt door de mango.
Geroosterde amandelen als topping
Dit recept bestaat uit drie delen: de pudding, de mousse en de garnering. Voor de garnering rooster je een eetlepel amandelschaafsel per persoon in een hete pan (zonder olie).
Chiapudding als basis
Voor de pudding zet je minimaal een uur van tevoren chiazaad weg in amandelmelk of water. Dat mag ook een nachtje, dan krijg je de welbekende ‘overnight chia’. Vervolgens maak je dit op smaak met amandelpasta en -extract.
Mangomousse met opgeklopt eiwit
Voor de mousse pureer je een mango en klop je twee eiwitten stijf. Dat spatel je vervolgens door elkaar.

Amandel chiapudding met luchtige mangomousse
Benodigdheden
- grote kom, klein kommetje
Ingrediënten
- 1 mango
- 2 eiwit
- 6 el chiazaad
- 200 ml amandelmelk
- 2 el amandelpasta
- 1 tot 2 tl amandelextract
- 2 el amandelschaafsel voor de garnering
Bereiding
- Meng een uurtje van tevoren het chiazaad met de amandelmelk. Zet weg in de koelkast. Een nachtje van tevoren werkt ook prima.
- Rooster wat geschaafde amandelen voor de garnering.
- Pureer de mango fijn. Een mango kan wat draderig zijn, pureer dat zoveel mogelijk weg.
- Klopt de eiwitten stijf tot je pieken kunt vormen. Schep of spatel de mangopuree rustig door de eiwitten. Zet even in de koelkast
- Pureer of mix de amandelpasta door het stevig geworden chiazaad. Voeg naar smaak wat extra extract toe.
- Schep in glaasjes. Eerst de stevige pudding en daar overheen in wolkjes de mousse. Garneer met de amandeltjes.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!