| | |

Lowarb amandel chiapudding met luchtige mangomousse

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Heerlijk toetje, of ontbijtje, van stevige amandel chiapudding met daar bovenop een luchtige mousse van mango. Lowcarb, maar niet strik koolhydraatarm. Koolhydraatbeperkt door de mango.

Geroosterde amandelen als topping

Dit recept bestaat uit drie delen: de pudding, de mousse en de garnering. Voor de garnering rooster je een eetlepel amandelschaafsel per persoon in een hete pan (zonder olie).

Chiapudding als basis

Voor de pudding zet je minimaal een uur van tevoren chiazaad weg in amandelmelk of water. Dat mag ook een nachtje, dan krijg je de welbekende ‘overnight chia’. Vervolgens maak je dit op smaak met amandelpasta en -extract.

Mangomousse met opgeklopt eiwit

Voor de mousse pureer je een mango en klop je twee eiwitten stijf. Dat spatel je vervolgens door elkaar.

Amandel chiapudding met luchtige mangomousse

Marjolein
Heerlijke stevige chiapudding met amandelpasta met daar bovenop een luchtige mousse van opgeklopt eiwit en mango.
5 van 2 stemmen
Vooraf 1 uur
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Kerst, Pasen
Gang Ontbijt, Toetjes
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 324 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Meng een uurtje van tevoren het chiazaad met de amandelmelk. Zet weg in de koelkast. Een nachtje van tevoren werkt ook prima.
  • Rooster wat geschaafde amandelen voor de garnering.
  • Pureer de mango fijn. Een mango kan wat draderig zijn, pureer dat zoveel mogelijk weg.
  • Klopt de eiwitten stijf tot je pieken kunt vormen. Schep of spatel de mangopuree rustig door de eiwitten. Zet even in de koelkast
  • Pureer of mix de amandelpasta door het stevig geworden chiazaad. Voeg naar smaak wat extra extract toe.
  • Schep in glaasjes. Eerst de stevige pudding en daar overheen in wolkjes de mousse. Garneer met de amandeltjes.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Eiwit stijf kloppen: tips and tricks 
Voor de mis en place is het belangrijk dat het eiwit niet in aanraking komt met vet of het eigeel.
Om zeker te zijn maak je een grote en een kleine kom schoon (beide liefst niet van plastic). Zorg dat beide absoluut vetvrij zijn. Als je hier niet zeker van bent kun je beide even insmeren met citroensap, afspoelen met heet water en droogmaken met keukenrol. Doe dit eventueel ook met je klopper/mixer.
Als je de mixers en de kom vooraf koelt in de koelkast gaat het nog iets makkelijker. Strikt noodzakelijk is het niet.
De eerste kom is groot genoeg om de eiwitten in te mixen. Voor het splitsen kun je het tweede kommetje gebruiken. Het handigst is namelijk om het wit het splitsen boven dat kommetje, lukt het dan kun je per ei het wit in de grote kom doen. Lukt het niet, bijvoorbeeld omdat er geel bij komt of schilletjes, hoef je maar 1 eiwit weggooien. Doe je alles meteen in de grote kom, zul je net zien dat het pas mis gaat bij het laatste ei…
Het eigeel doe je in een derde kommetje dat niet vetvrij hoeft te zijn.
 
 
 
 

Voedingswaarde

Calorieën: 324kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven