10 x koolhydraatarme voorgerechten voor Kerst
De lekkerste koolhydraatarme voorgerechten voor je kerstdiner. Van kleine koude voorafjes tot wat grotere warme voorgerechten. Voor een rijke kerst tafel vol kleur en smaak. Niemand die merkt dat het koolhydraatarm is.
Kijk hier voor alle koolhydraatarme kerstrecepten. Hoofgerechten met vlees, kip, vis en vegetarisch. Bijgerechten en toetjes.
Vijg met blauwe kaas en walnoten uit de oven
Een warme vijg met gesmolten blauwe kaas en walnoten: een hartig en zoet voorgerechtje uit de oven. Zo mooi en lekker, het lijkt wel een gebakje. En zo simpel te maken!
Lees verder
Haringtartaar met rode biet en gekonfijte citroen in een soja balsamico marinade
Een klassiek voorgerechtje van haring en rode biet. Met een verrassende twist door gekonfijte citroen en een marinade van sojasaus en balsamicoazijn.
Lees verder
Portobello met aubergine en gekonfijte citroen
Een heerlijk vegetarisch én zelfs vegan te maken voorgerechtje uit de oven. Een portobello die je vult met gebakken aubergine. Op smaak gebracht met knoflook, oregano, gekonfijte citroen en rode peper.
Lees verder
Kippenlevertjes met courgettini aglio e olio
Kippenlevertjes! Heerlijk met gebakken ui, kastanje champignons en wat mediterrane kruiden. Lekker op courgette spaghetti met extra vierge olijfolie en knoflook. Als warm voorgerecht of bij een 4 gangen kerstdiner als tussengerecht.
Lees verder
Koolraap tagliatelle met knoflook garnalen
Garnalen en knoflook zijn al zo'n mooie combi, maar met gepofte knoflook is het echt hemels. De koolraap tagliattelle bakken, gepofte knoflook erbij, op het laatste de garnalen en afmaken met wat boter.
Lees verder
Carpaccio
Klassieker toch? Carpaccio met Parmezaanse kaas of met een lekkere zuivelvrije vervanger: edelgistvlokken. Lekker met een goede extra vierge olijfolie, rucola, pijnboompitten en kappertjes. Vervang voor kha de pijnboompitten door walnoten.
Lees verder
Haring tompouce met zeewier bacon
Heerlijk ziltig en lichtzoet gebakje van pompoenlasagna, gepofte rode paprika, rode biet en haring. Afgetopt met gebakken dulse (zeewier) en bosui.
Lees verder
Haring ceviche
Het klassieke visgerecht uit Peru met een Hollandse twist door Hollandse nieuwe haring te gebruiken. De volle smaak van lekkere vette Hollandse nieuwe past perfect bij de eveneens volvette smaak van avocado. Fris en licht door de limoen en de komkommer. Pittig door de rode peper en het uitje.
Lees verder
Bloemkoolrisotto met gerookte zalm, oesterzwam en zeekraal
Heerlijke risotto van bloemkoolrijst. Met de mooie ziltige smaken van gerookte zalm en zeekraal. Combineert perfect met het umami van de oesterzwam. Zowel met kaas als zuivelvrij te maken.
Lees verder
Pittige makreelmousse
Smaakvolle romige mousse van gerookte makreel met een rood pepertje, knoflook, gember en radijs. Heel makkelijk te maken. Maar het wordt meteen chique als je het serveert in een glaasje.
Lees verder
